Nasveti in napotki ter povpraševanja...

muc397
Nov uporabnik

Webasto VW Touran

Napisal/-a muc397 Če dec 05, 2013 10:14 am

Zdravo!
Odpovedal je Webasto na Touranu (2.0 TDI). Vsaj tako se mi zdi, ker ni nič dima. Torej tista zadeva, ki brni pod motorjem in menda skrbi, da se motor in kabina prej ogrejeta. Je to problem za mašino ali kaj drugega? Razen, da me dlje časa zebe. :( Kaj je lahko narobe? Zna biti kar draga zadeva, kajne? Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Webasto VW Touran

Napisal/-a Fan Če dec 05, 2013 1:23 pm

Pozdravljeni

Odvisno kako se je redno servisiral?? Ponavadi se zamaši sito ali umaže senzor ognja ........................... seveda ob predpostavljanju, da je redno servisiran, kdaj bil zamenjan, čistilec in žarilna svečka..........................
Ob večji okvari se lahko pojavi MIL lučka ( opozorilna lučka ), hladen motor dolj časa deluje pod "zaugom", posledično ima večjo porabo goriva.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če dec 05, 2013 3:51 pm

ni se pokvaru,sam zaklenu se je :)
če se 3x nepravilno oz neuspešno zalaufa se zaklene. vzrokov je lahko veliko tudi premalo goriva v tanku.
se da s testerjem fino pogledat kaj je napaka.
Ni vse res kar napišem

muc397
Nov uporabnik

Napisal/-a muc397 Pe dec 06, 2013 10:55 am

Hvala za odgovore!
Je bil danes na testerju, pa pravi mehanik, da se z njega nič ne vidi. Zadevo je treba odšraufat in razdret. Pol pa 100-1500 € minusa. :huh:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe dec 06, 2013 2:33 pm

muc397 je napisal/-a:Hvala za odgovore!
Je bil danes na testerju, pa pravi mehanik, da se z njega nič ne vidi. Zadevo je treba odšraufat in razdret. Pol pa 100-1500 € minusa. :huh:

nou stane ene 900 eur tko da nevem od kje mu taka cifra..
pa z usterznim testerjem se da sigurno notr pridt pa se pogledat parametre pa napake. 100% se da.tut zalaufat se ga da s testerjem...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe dec 06, 2013 11:15 pm

muc397 je napisal/-a:Hvala za odgovore!

Ja in potem vse skupaj postaviti v kanto ................... kaj bo pa videl, navaden gorilec? Kot je že bilo napisano, se najprej preveri ali je zabeležena kakšna napaka, nato se ga prižge. Vse skupaj se hitro vidi zakaj nagaja ....................... res pa je, da je za tak poseg potrebno imeti tester, ki ne omejuje dela mehanika/mojstra/popodanca.
Ali ga je vaš izbrani mojster vsaj prižgal s testerjem???????

muc397
Nov uporabnik

Napisal/-a muc397 Ne dec 08, 2013 10:20 am

Ne, ko ga je testiral, ga ni vžgal. Je bil pa vklopljen kontakt. Očitno nima kaj kvalitetnega testerja. Pravi, da mora gorilec odšraufat, pa poslat nekam, kjer ga razdrejo in pogledajo kaj je narobe. Menda je je pogosto treba zamenjat gorilno svečko (ali nekaj takega), ali ga le spucat. Če je pa komplet fuč, pa boli glava.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne dec 08, 2013 1:53 pm

muc397 je napisal/-a: Menda je je pogosto treba zamenjat gorilno svečko (ali nekaj takega), ali ga le spucat.

Pozdravljeni

Vse od naštetega je redno vzdrževanje/servisiranje + čistilec goriva. Vse to pa vam lahko uredi vaš mehanik.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Catch_me
Novinec

Napisal/-a Catch_me Ne dec 08, 2013 5:56 pm

Pozdravljeni, sam imam webasto na Passatu, ki služi za dodatno ogrevanje motorja ob nizkih tempareturah. Skratka moj webasto ne dela. Redno ni bil mislim, da nikoli servisiran. Mi zna kdo svetovati h komu it da mi ga pregleda in popravi. Najraje vidim da je kakšen mojster s foruma. Sem pa iz Ljubljane. Prosim za nasvet. Fan glede na tvoje odgovore, najraje bi ga tebi pripeljal če je možno?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne dec 08, 2013 6:56 pm

Pozdravljeni

Pregleda i uredi vam ga lahko vsak mehanik/mojster/popoldanec, ki ima tester za VAG skupino ( VAG 504, VAG-COM, VAS 503................... ali kakšen boljši univerzalec )

Lep pozdrav

muc397
Nov uporabnik

Napisal/-a muc397 Če dec 26, 2013 9:15 am

Zdravo!
Da dokončam zgodbo: Avto sem peljal na uradni servis, kjer so ga dali na tester in ugotovili, da je treba grelec zamenjati. Predvideni stroški 830€ :shock: . Potem sem ga peljal na neuradni servis, so ga odmontirali in po dveh dneh ugotovili, da je šla ena črpalka v okviru grelca in jo zamenjali. Sedaj lepo dela, stalo je 450€ :? . Razmišljam o drugem avtu, s Touranom nimam sreče.

Mehanikar
Nov uporabnik

Napisal/-a Mehanikar Če jan 02, 2014 8:59 am

Tudi jaz imam en problem z turanom 1.9 tdi.Namreč gre se za dodatni grelec v desnjem delu pod sprednjim odbijačom.Je webasto dogejevalnik,ki naj bi se sam uključil,ko pade pod 7 stopinj.Šel sem k enmu,ki mi ga je priklopil na test in ugotovil,da so senzori na njem (G18 in G189) ti naj bi zaznavali temparaturo v sami peči! Na ker sem zadevo odpru na same prafaktorje in mehansko naredil preiskus z 8-9V(1xventilator-dela,1xGrelna svečka-žažari v 3-4 sekundah-dela,1xinjektor črpalka za gorivo(ima jo nad samim rezervarjem)in tud ta dela.Naj omenim tudi grelec sem rastavil,tam je vse O.K.ja pa menjal te senzorje-tipala,ki sem jih kupil v BEJI. Pa me zanima,če ima gdo od vas tle Vcds-vac-com ,da bi lahko pobrisal vse napake,ter ga zagnal??? :roll: :roll:
Priponke
Webasto_TTVSlika webasta.jpg
G18-senzorji za webasto.jpg
To so ti senzorji,ki naj bi vkljaplali oz odklapljali zagon!
Zadnjič spremenil Mehanikar, dne Ne feb 16, 2014 3:53 pm, skupaj popravljeno 4 krat.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če jan 02, 2014 11:42 am

A je to normalno, da bo po vožnji smrdi po nafti? Na beji, kjer so delali na popravilo dodatnega grelca na alhrambri 1.9 tdi pravijo, da je to normalno...

Poraba goriva se je tudi povečala...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Če jan 02, 2014 2:32 pm

Pozdravljeni

@Mehanikar
- Kar nekaj kosov Vcds-vac-com-Vas-Komander je po delavnicah in garažah ......................... bi bilo pa veliko lažje, če se bi vedelo od kje tipkate, da se vas ne pošilja iz MS do KP

@evilfury
Neprijetnim vonjavam se ognete, če podaljšate izpuh grelca

Lep pozdrav

Mehanikar
Nov uporabnik

Napisal/-a Mehanikar Če jan 02, 2014 4:33 pm

Ja pa sem pozabil :lol: namreč sem iz Celja.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 3 gostov