Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jaggy
Novinec

Kraj: Šentjur

Audi mikrosenzor oz težave z elektroniko?

Napisal/-a jaggy Sr jan 01, 2014 10:40 pm

Lp Imam a6 2001 1.9 131km. Vem da je avto star ampak vseeno me zanima koliko približno stane takšno popravilo...
Imam sledeče težave z elektroniko:
Avto se mi velikokrat ko ga daljinsko odklenem in če odprem vse vrate razen voznikovih avtomatsko nazaj zaklene (kot da se vrata niso odprla)
Pri odprtih vratih mi notranje luči utripajo kot bi imel notri vse štiri :)
Velikokrat mi noče več tulit opozorilo za vključene dnevne luči ko odprem vrata (sem po službi že vžigal avto na kleme ker sem pozabil ugasnati...)
Zelo redko ampak včasih je prisoten zelo moteč cvileč zvok ki se viša ob vrtljajih motorja (Tudi če radijo ugasnem cvili) ampak to se mi je zgodilo 5x do zdaj... Če ima kdo bilo kakšne izkušnje oz ve koliko € to stane oz če se splača bi bil zelo vesel...
Hvala lp Ambrož, pa vse lepo v NL :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Audi mikrosenzor oz težave z elektroniko?

Napisal/-a Fan Sr jan 01, 2014 10:55 pm

Pozdravljeni

Kar se tiče zaklepanja, lahko nagaja stikalo v ključavnici ( v kateri, pove tester ). Sama menjava stikala je možna, vendar se tega avtoelektrikarji izogibajo - mogoče kakšen finomehanik/popoldanec .........................
Preverite ležaje okoli jermenov, cviljenje zna biti samo opozorilo, da bo nekaj zablokiralo ( okvarjen/porabljen ležaj ), to pa je lahko zelo drago.
Cena? Najbolje, da to preverite pri tistemu, ki se bo to delalo ................ cene so od delavnice do delavnice različne

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

jaggy
Novinec

Napisal/-a jaggy Sr jan 01, 2014 11:23 pm

Cvililo je v zvočnikih dobesedno... kot bi igral full staro igrco in si poslušal obrate...

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Če jan 02, 2014 12:00 am

Za piskanje iz zvocnikov je najbrz kriva slaba masa. Preverite stike. Lahko sta obe tezavi povezani-ob slabem stiku se lahkoo dogajajo cudne reči:-D

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če jan 02, 2014 12:29 am

jaggy je napisal/-a:Cvililo je v zvočnikih dobesedno... kot bi igral full staro igrco in si poslušal obrate...

Pozdravljeni

No, to je pa že bolj točen opis ...................... poslavlja se alternator

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

jaggy
Novinec

Napisal/-a jaggy Če jan 02, 2014 5:05 pm

Alternator se mi je poleti poslovil tako da ta ne dela za enkrat težav:) ker je drugi... zgleda da je res kaj z maso takrat problem... ker mam tudi nizkotonec notri ki ga ne uporabljam več... brezveze :|
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov