Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pustivsek
Novinec

Golf 4 daljinski zaklep-problem

Napisal/-a pustivsek Če jan 02, 2014 9:31 pm

Lep pozdrav!

Na mojem golfu 4 letnik 2000, 1.9tdi oprema generacija, 5 vrat katerega lastnik sem že 2 leti se je pojavil problem pri daljinskem zaklepanju da daljinec v 90% ne odklene in ni slišati da bi dal kontakt v avtu kjer je ponavadi "škljocnal", na ključavnico v vratih lepo odklene vsa vrata.

1. Zanima me kako lahk ugotovim ali ima avto original daljinsko zaklepanje/odklepanje. Po mojem nima ker ob odklepu nikoli niso utripali žmigovci in ključ oz ohišje je značilno kitajsko prav tako verjetno tudi vezje v daljincu saj ob pritisku na sredinskem gumbu na daljincu prižgejo vsi 4je smerniki in samo utripajo 10s in potem ugasnejo.

slika ključa:

http://www.slikomat.com/slika/5608753.htm

2. Mal sem že raziskoval, baje da ima nekje pod varovalkami "centralno" enoto za te stvari?

Če je to kitajski daljinec se verjetno neda dobit drugega kluča je treba menjat celo tisto centralno enoto...

Hvala za pomoč

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Golf 4 daljinski zaklep-problem

Napisal/-a Fan Če jan 02, 2014 11:47 pm

Pozdravljeni

Ali se je napaka pojavila po kakšnem servisu ali odklapljanju akumulatorja? Po opisu napake sodeč, je v okvari stikalo v ključavnici, v kateri - bo pokazal tester.

1 - signalizacija smernikov se vklaplja ali izklaplja, lahko da ni bila nikoli aktivirana. Torej najprej priklop na tester in pregled kaj je aktivirano in kaj je vgrajeno.
2 - Modul za centralno je pod volanom pri varovalkah, na njem je jasno viden VW znak

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

pustivsek
Novinec

Napisal/-a pustivsek Pe jan 03, 2014 12:22 pm

sem zadevo razdro in kot po pričakovanju notri je kitajska zadeva....napetost pride v vezje sem zero...pomoje je problem v daljincu ali pa v tej skatlici verjetno ni druge kot kompletna zamenjava...

http://www.slikomat.com/slika/5609221.htm

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Pe jan 03, 2014 12:48 pm

Sem enkrat v živo doživel, da po montiranju centralca včasih ni hotelo delat in ja, problem je bil v škatlici :) Sem pa že videl napravco v katero usmeriš ključ in pritisnem na gumb in ta napravica ulovi signal in takoj posveti lučka na njej, če je ujela signal drugače je tema, zanimiva zadeva

pustivsek
Novinec

Napisal/-a pustivsek Pe jan 03, 2014 12:50 pm

Pomoje centralno zaklepanje je blo orginal na vseh vratih ampak daljinsko je blo verjetno potem dograjeno...men je skos delal ql zdej pa nwm ka ga matra :evil:

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k So jan 04, 2014 1:20 pm

imam enak problem sicer na 3 vratnem modelu, centralno je blo original daljinsko pa naknadno vgrajeno in sicer imam enak modul kot ti,centralno deluje normalno smerniki pa ne ,če sedim v avtu se sliši neko delovanje releja ampak smerniki ne utripajo :x
VW golf IV

pustivsek
Novinec

Napisal/-a pustivsek So jan 04, 2014 2:41 pm

a res?? pr men je modul hin al pa daljinc...ker še releja ni za slišat noter nič...ti pa možno da imaš kako napako na napeljavi če dobi signal naprej pa ne da? ni mi jasno zakaj ni 4 smernikov ob odklepu....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 3 gostov