Napisal/-a a393 So jan 04, 2014 8:13 pm
Pozdravljeni.
Imam problem na svojem Hyunddai Accentu letnik 2000, 1.5, 150000km.
Zadeva je sledeča, avto mi pri nizkih obratih cuka, trese in crkuje, zravn pa obupno smrdi po bencinu in utripa tista lučka, ki pravi, da je neki narobe z izphui. Če mal pohodim gas in če vozim v 3 al več, avto dela relativno normalno. Čim pa zmanjšam hitrost pa avto začne cukat in kmalu crkne. Sploh v kakem ovinku in rondoju je zlo zoprno, ker mi še servo crkne in komi speljem pol.
Avto sem mel že na dveh servisih pa mi noben ne zna točno povedat, kaj je nraobe. So ga meli tud prkloplenega na računalnik pa niso nič ugotovil. Rekli so da je lahko kriv motorček za prosti tek, lambda sona, luftmesser, svečke, kabli od svečk, pa še ene par stvari so našteli. Skratka preveč stvari, da bi kr vse po spisku menjal.
Mi zna kdo povedat kaj je najvrjetnejši krivec za to ozirom kaj naj prvo zamenjam? Svečke so praktičnoi nove, sem jih menjal avgusta pa se nism dost vozu. Kabli od svečk pa so tud bli menjani 2 leti nazaj in zgledajo v dobrem stanju.
Eden od mehanikov mi je svetovall naj ga v pondeljek peljem še do enga električarja, ki ma original tester, pa naj bi mi lahk več povedal. Je to sploh smiselno?
Mi je pa avto zadnje čase podobno delal (tresu in smrdel po bencinu), vsakič, ko sem na sveže tankal. Ampak je potem čim sem se neki časa vozu na mal višjih obratih nehal.
Lep pozdrav in hvala.