Nasveti in napotki ter povpraševanja...

a393
Nov uporabnik

Avto cuka

Napisal/-a a393 So jan 04, 2014 8:13 pm

Pozdravljeni.

Imam problem na svojem Hyunddai Accentu letnik 2000, 1.5, 150000km.
Zadeva je sledeča, avto mi pri nizkih obratih cuka, trese in crkuje, zravn pa obupno smrdi po bencinu in utripa tista lučka, ki pravi, da je neki narobe z izphui. Če mal pohodim gas in če vozim v 3 al več, avto dela relativno normalno. Čim pa zmanjšam hitrost pa avto začne cukat in kmalu crkne. Sploh v kakem ovinku in rondoju je zlo zoprno, ker mi še servo crkne in komi speljem pol.

Avto sem mel že na dveh servisih pa mi noben ne zna točno povedat, kaj je nraobe. So ga meli tud prkloplenega na računalnik pa niso nič ugotovil. Rekli so da je lahko kriv motorček za prosti tek, lambda sona, luftmesser, svečke, kabli od svečk, pa še ene par stvari so našteli. Skratka preveč stvari, da bi kr vse po spisku menjal.

Mi zna kdo povedat kaj je najvrjetnejši krivec za to ozirom kaj naj prvo zamenjam? Svečke so praktičnoi nove, sem jih menjal avgusta pa se nism dost vozu. Kabli od svečk pa so tud bli menjani 2 leti nazaj in zgledajo v dobrem stanju.
Eden od mehanikov mi je svetovall naj ga v pondeljek peljem še do enga električarja, ki ma original tester, pa naj bi mi lahk več povedal. Je to sploh smiselno?

Mi je pa avto zadnje čase podobno delal (tresu in smrdel po bencinu), vsakič, ko sem na sveže tankal. Ampak je potem čim sem se neki časa vozu na mal višjih obratih nehal.

Lep pozdrav in hvala.

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Re: Avto cuka

Napisal/-a sparky So jan 04, 2014 9:11 pm

injektorji, vžigalna tuljava...kar pelji na tester v ponedeljek, ker nekaj more izpisat

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 So jan 04, 2014 9:31 pm

Malo poglej na Hyundai forumu, gotovo je že imel kdo tovrstne težave ali ti bodo pa vsaj kakšnga dobrega mojstra svetovali, ki obvlada zadevo in nima zlatarskih cen. :?

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So jan 04, 2014 10:11 pm

ko sem jaz imel accenta sem imel podobne probleme, vendar samo ko je bil dež zunaj/velika vlaga.... sem pa ze pozabil kaj je bilo krivo
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Ne jan 05, 2014 10:44 am

Verjetno luftmaser, otklopi kabl in preveri ce bo boljse. Brez delujocega LMMja bo vec pil in zgubu moc.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 05, 2014 1:13 pm

Daj preveri cev med LMM-jem in sesalnim kolektorjem da ni kje prebita in vleče fovš zrak.Ponavadi gre za mehansko napako če tester nič ne pokaže.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Ne jan 05, 2014 1:32 pm

Lambda sonda......
Lp by Mare
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 2 gostov