Imam problem s Cliom 2, letnik 2002. Namreč ko zavrtim obvolansko stikalo za sprednje meglenke mi le te ne gorijo in tudi kontrolna lučka na armaturki ne zagori, ko pa zavrtim stikalo še za eno stopnjo naprej pa zadnje meglenke normalno gorijo, pa tudi kontrolna lučka na armaturki gori.
Preveril sem žarnice sprednjih meglenk in sta obe OK, preveril sem varovalke in so tudi OK, na uradnem servisu so rekli da bi oni zamenjali stikalo (tole obvolansko ročko) ki novo stane 150 EUR + delo, v kar seveda ne bom šel. Ni mi jasno kako lahko to crkne, glede na to da sem v 10 letih odkar imam avto meglenke morda vsega skupaj 3x uporabil

Bral sem po tujih forumih za podoben problem a ni neke prave rešitve razen posegov v elektriko ki jih jaz ne obvladam. Mislite da je res lahko samo stikalo ali so še kakšne druge možnosti? So kje kaki kontakti ki bi jih še lahko preveril?
Zanima me če se lahko kontakt sprednjih meglenk (če sploh ta obvolanska ročka to dopušča) preveže na zadnje, torej ko bi vklopil zadnje meglenke da bi zagorele tudi sprednje meglenke? Se lahko to naredi ali lahko nastane kak problem? Kaj bi se potem zgodilo z varovalko?
Če je imel kdo podoben problem ga prosim za pomoč!
Hvala