Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Slab ležaj al kaj drugega (posnetek)?

Napisal/-a LeQuack Pe nov 22, 2013 7:40 pm

Torej na novem Kia Pro_Ceed mi že od začetka gre na živce en zvok, za katerega sem mislil da so mogoče na začetku gume, tako da sem rekel da bom počakal menjavo. Danes sem gume menjal za zimske Goodyear, se pravi čisto druge gume, in zvok ostaja isti, mogoče še za odtenek glasnejši in bolj moteč kot prej na letnih gumah. Tako da predvidevam da je mogoče kak ležaj ali kaj podobnega. Zvok je prisoten tudi ob nižjih hitrostih, recimo 10-20kmh, samo malo drugačen rata, bolj bobneč in nižji ton.

Prosim če lahko kdo pogleda tile posnetke in pozorno posluša na tisti zvok v ozadju, kaj bi to bilo:
Posnetek 1:
http://youtu.be/wK4h7jtxbso
Posnetek 2:
http://youtu.be/FJPmT7FOmpI

Niso ravno najboljši posnetki, bom probal narediti malo boljše ko bo lepše vreme, v živo se še dosti bolj sliši.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Slab ležaj al kaj drugega (posnetek)?

Napisal/-a zlica22 Pe nov 22, 2013 8:18 pm

Pa ste že dvignili avto, kolesa zavrteli in poslušali? Če še niste, le...

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Pe nov 22, 2013 10:12 pm

Ne še, to bo naslednji teden. Ampak ker je avto v garanciji mogoče ne bodo hoteli nič najti, njihov prvi predlog pred nekaj meseci je bil, da so najbrž gume krive. Ravno zato bi rad prej še nekaj mnenj.

Zdaj vem toliko, da gume niso, tudi zelo čuden zvok bi bil to za gume. Zvok se ojača če močneje zavijam levo ali desno.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe nov 22, 2013 10:33 pm

Ti najprej avto dvigni pa sam zavrti vsako kolo posebaj. Če je ležaj ubogi,se ga bo slišalo. Pol pa avto pelji na servis, naj še sami ugotovijo, kaj je narobe. In če bo njhov odgovor približno tak,kot je bil pred nekaj meseci, imaš lahko verbalne spolne odnse z njihovimi materami prosto po prešernu :D

Aja, pa še moje mnenje: Po opisu sodeč je ležaj.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Pe nov 22, 2013 10:34 pm

Lahko da je ležaj, čeprav se slabo sliši... Če je, bo kaj kmalu še bolj pel in ne bo kakšnih izgovorov;)

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack So nov 23, 2013 4:08 pm

Nič danes smo dvignili avto in ležaji in vse zgleda super tako da očitno glede na to da so gume druge kot prej najbrž slabša izolacija okrog koles. Meni je sicer važno da je mehanično vse v redu tako da očitno ni nič hujšega. No vsaj očitati mi ne morejo na servisu da jih nisem opozoril če se bo izkazalo v prihodnosti da je kaj drugega. :)
Tako da zaenkrat sem zadovoljen, ker me je malo skrbelo, na prejšnjem Polotu (sicer 8 let staremu) je bil podoben zvok in so bile zadnje bobnaste zavore fuč.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 So nov 23, 2013 5:29 pm

Čudno... Se pravi je zvočna izolacija slabša od tiste v Golfu 2 generacije? ;) Pri kakšni hitrosti ste poslušali zvok izpod koles (vsaj prednje se lahko požene do večjih hitrosti)? Ste poslušali s stetoskopom?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So nov 23, 2013 5:32 pm

LeQuack je napisal/-a: Zvok se ojača če močneje zavijam levo ali desno.

Pozdravljeni

Preverite še homokinetične zglobe. Ni pravilo, da kolesni ležaj poje, lahko kaže zobe samo ko je obremenjen - torej na dvigalu je tiho.
Na glasnost gum ne vpliva v katero stran zavijate!
Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Gregor86
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor86 Če jan 02, 2014 8:17 am

pri mojem pro ceedu se pojavlja isti problem (glasen zvok) kot na videu zgoraj. Ali je mogoče že kdo odkril vzrok?

lp

Uporabniški avatar
robbe
Nov uporabnik

Napisal/-a robbe Če jan 02, 2014 4:29 pm

Gregor86 je napisal/-a:pri mojem pro ceedu se pojavlja isti problem (glasen zvok) kot na videu zgoraj. Ali je mogoče že kdo odkril vzrok?

lp

Če je kolesni ležaj se ga sliši bolj če zaviješ desno ali levo, lahko je tudi diferncial-menjalnik....če pa imate garancijo 7let predvidevam da je v garanciji na servis hitro pa naj porihtajo!
hiti počasi

prpar
Nov uporabnik

Napisal/-a prpar Sr jan 08, 2014 8:48 pm

menjalniški zglob skor 90% pri zavijanju lahko pokajo pa tudi kolesni zglobi velikokrat je težava na obeh straneh :twisted:

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr jan 08, 2014 9:55 pm

prpar je napisal/-a:menjalniški zglob skor 90% pri zavijanju lahko pokajo pa tudi kolesni zglobi velikokrat je težava na obeh straneh :twisted:
:?: :?: :?:
Lp by Mare

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr jan 08, 2014 9:58 pm

Točno tako kot je Fan napisal gume ne spreminjajo zvoka ko zavijaš, bo kr z kolesnim ležajem nekaj narobe, saj bo čas pokazal če bo vedno bol glasno potem je to to.
Lp by Mare

prpar
Nov uporabnik

Napisal/-a prpar Sr jan 08, 2014 10:03 pm

fd avtodeli obnavlja če ne bo garancije

prpar
Nov uporabnik

Napisal/-a prpar Sr jan 08, 2014 10:06 pm

če poka ko se voziš naravost poka menjalniški zglob.... če poka ko zavijaš potem je kolesni zglob , ležaji pa ne pokajo...

prpar
Nov uporabnik

Napisal/-a prpar Sr jan 08, 2014 10:16 pm

http://www.bolha.com/nadomestni-deli/av ... 32960.html
https://www.google.si/search?q=polosovi ... B600%3B450
tako zgleda ta menjalniški zglob križ u šalčki pa se naredijo luknje, zadevo bi zasilno rešil že če bi dal novo manšeto s katero bi še ta križ premaknil globlje ali plitveje ker se le za malenkost premika vertikalno... uglavnm č me razumeš se da tist košk pošvasat pa zbrusit ...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr jan 08, 2014 10:36 pm

Imam 406 kupeja pa imam isti zvok, s tem da točno vem kaj je narobe. Predvidevam da se tudi vam zvok spreminja z hitrostjo vožnje, če se, je zaščitni pleh okoli diskov kriv. Pri meni sta oba zadnja gnila in eden izmed njih se prisloni na disk, zvok se še ojača čez ovinke. Prvotno sem tudi mislil da je kolesni ležaj, sicer je bil eden fuč a ni delal tega zvoka. Dejansko sem ležaj slišal samo enkrat ko sem prehitro pripeljal v ovinek, pa še tisto za naslednjih 100m.

Sicer pa, če je avto v garanciji, ga peljite na servis in pustite tam (ga pač ne prevzamete) dokler se te zadeve ne odpravi. Za vmesno obdobje pa naj dajo nadomestni avto.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr jan 08, 2014 11:42 pm

prpar je napisal/-a: ležaji pa ne pokajo...

Pozdravljeni

Motite se!
Kolesni ležaj oddaja tak zvok, kako je poškodovan ...................... tuljenje je znak za obrabljen ležaj ........................... pokanje pa, da se ga je poškodovalo z udarcem ( udarna jama, robnik, karambol, graben/maline :( )

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

prpar
Nov uporabnik

Napisal/-a prpar Če jan 09, 2014 6:21 am

Fan je napisal/-a:
prpar je napisal/-a: ležaji pa ne pokajo...

Pozdravljeni

Motite se!
Kolesni ležaj oddaja tak zvok, kako je poškodovan ...................... tuljenje je znak za obrabljen ležaj ........................... pokanje pa, da se ga je poškodovalo z udarcem ( udarna jama, robnik, karambol, graben/maline :( )

Lep pozdrav

ja strinjam seležaj bi tulil tudi sam pravim da NE poka... vendar homokinetičen zglob oz menjalniški križ pa spet poka... pri zavijanju je kolesni fuč... pri običajni vožnji z dodajanjem in odvzemanjem gasa pa menjalniški hin...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če jan 09, 2014 11:36 am

prpar je napisal/-a:fd avtodeli obnavlja če ne bo garancije

Kolikor sem slišal fd bolj slabo to obnavlja

prpar je napisal/-a:ja strinjam seležaj bi tulil tudi sam pravim da NE poka... vendar homokinetičen zglob oz menjalniški križ pa spet poka... pri zavijanju je kolesni fuč... pri običajni vožnji z dodajanjem in odvzemanjem gasa pa menjalniški hin...

Ne vedno. Meni je na 2.000 obratih začel mal trest pa razhlo tulit, ker je padel v resonanco. Je pa bil luft v notranjem zglobu.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 2 gostov