ojnica je napisal/-a:Mogoče pa ne ve kakšno je notri![]()
Drugače 5w40 ali 10w40, ne vem jaz sem v svojgna vse vlival od 0w40 pa vse do 20w50, če pa najdem še kaj doma kakšno brozgo pa še tisto dolijem, tud za motorke je OK, sej vse požre
Drugače 5w40 ali 10w40, ne vem jaz sem v svojgna vse vlival od 0w40 pa vse do 20w50, če pa najdem še kaj doma kakšno brozgo pa še tisto dolijem, tud za motorke je OK, sej vse požre
combe je napisal/-a:Tole z oljem je lahko odvisno tudi od avta oz. motorja, moj accent 1.5, 12v, je bil z vsakim zadovoljen, 15-40, 10-40, različnih znamk (kjer mi je pač lučka posvetila, pred petrolom-petrolovo olje ali castrol, pred molom-molovo olje, elf, valvoline), nekajkrat sem mu primešal še 5-30 od forda, ker nsem imel drugega doma, vse je z veseljem popapal, in takole sem ga "futral" 260.000 km, kolikor sem bil lastnik, na koncu sem ga pred parimi meseci prodal s 330.000 km, in verjamem, da še vedno nekje laufa...
ojnica je napisal/-a:En čas sem imel tud 20w50, olje gosto ko svinja, sam dizl zvok pa še zmeram, vzrok tole:
http://www.youtube.com/watch?v=uBhfG01qA5o
Vrjento oljni zanič
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Olje se obvezno doliva takšno ki je že notri.
Motorno olje 15W-40 pa je mineralno in se je uporabljalo pred 30 leti, če sprašujete za starodobnika, ja potem je dober tudi ta, vendar se ga ne sme mešati s polsintetiko 10W-40.
To sprašujete, ker morate doliti olje v motor in bi rad prihranil?? Takšni prihranki so na kraju zelo dragi!
Lep pozdrav
combe je napisal/-a: in verjamem, da še vedno nekje laufa...
Po forumu brska: joztom in 2 gostov