Nasveti in napotki ter povpraševanja...

tomaz30
Nov uporabnik

Ford S-max 1.8tdci-ropot in menjava sklopke !?

Napisal/-a tomaz30 Po jan 06, 2014 6:48 pm

Zanimam, me ali je kdo imel že takšen primer in rešitve. Gre za Ford S-max 1.8 tdci,125KM, letnik 2009. V prostem teku pri sklopki nekaj rahlo zbija, kod bi vztrajnik dobil zračnost, ko pritisneš sklopko se zvok umiri oz. izgine. Zanima me ali se menjalnik sname brez podiranja mosta oz. ali se sklopko lahko zamenja na jami, brez dvigala. Hvala!

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Re: Ford S-max 1.8tdci-ropot in menjava sklopke !?

Napisal/-a noj Po jan 06, 2014 7:14 pm

Živjo.

Jaz sem imel isti problem na focusu z enakim motorjem, bil je seveda vztrajnik. Kako je pa z snemanjem menjalnika pa ne vem, pomoje bo na kanalu bolj težko...

Lp
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

tomaz30
Nov uporabnik

Napisal/-a tomaz30 Po jan 06, 2014 10:45 pm

Ponavadi, če je vztrajnik se motor tudi trese v prostem teku, tu se ne.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po jan 06, 2014 11:02 pm

Pozdravljeni

Seveda se lahko menja sklopko/sname menjalnik, tudi brez dvigala. Se pa pri takem podiranju vloži več truda in porabljenega časa.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To jan 07, 2014 7:09 am

tomaz30 je napisal/-a:Ponavadi, če je vztrajnik se motor tudi trese v prostem teku, tu se ne.

Ni nujno...

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe To jan 07, 2014 8:38 am

Jaz sem komplet zamenjal en mesec nazaj na istem motorju (1.8 tdci, samo letnik 2007), tudi meni ni v prostem teku nekaj ful treslo, se je pa slišalo vztrajnik, kot bi nekaj tolklo notr ja tk tk tk tk, je pa treslo avto ko si speljal do okoli 2000 obratov in če si vozil nekje do teh obratov, pri višjih ni blo tega čutit... pa ko si avto ugasnil, je prav nemarno streslo vse skupaj... od menjave naprej tega več ni...pa tudi kadi avto pri obremenitvi veliko manj, čeprav ne vem če ima to direktno vezo s tem, ampak jaz od takrat to opažam...
če boš menjal, ti predlagam da menjaš še nek ležaj polosovine al nekaj takega, strošek nekih 20 eur material... jaz ga nisem, ker me ni nihče na to opozoril, zdaj pa opažam da mi olje pušča pri menjalniku in moram SPET na servis... :D mi je zanimivo da ko sem šel na Hyundai servis po ponudbo za komplet sklopke za služben avto pred nekaj dnevi, so mi že v štartu rekli da se to ponavadi zamenja... lahko da je bla bla ampak ok...
aha pa še to, meni so moral po menjavi naredit še optiko, ker mi je nenormalno treslo volan... zgleda da nekaj niso v nulo nazaj sestavil...

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 07, 2014 10:58 am

Most dol.Pa svetujem uporabo dvigala in ne kanala.

combe je napisal/-a:Jaz sem komplet zamenjal en mesec nazaj na istem motorju (1.8 tdci, samo letnik 2007), tudi meni ni v prostem teku nekaj ful treslo, se je pa slišalo vztrajnik, kot bi nekaj tolklo notr ja tk tk tk tk, je pa treslo avto ko si speljal do okoli 2000 obratov in če si vozil nekje do teh obratov, pri višjih ni blo tega čutit... pa ko si avto ugasnil, je prav nemarno streslo vse skupaj... od menjave naprej tega več ni...pa tudi kadi avto pri obremenitvi veliko manj, čeprav ne vem če ima to direktno vezo s tem, ampak jaz od takrat to opažam...
če boš menjal, ti predlagam da menjaš še nek ležaj polosovine al nekaj takega, strošek nekih 20 eur material... jaz ga nisem, ker me ni nihče na to opozoril, zdaj pa opažam da mi olje pušča pri menjalniku in moram SPET na servis... :D mi je zanimivo da ko sem šel na Hyundai servis po ponudbo za komplet sklopke za služben avto pred nekaj dnevi, so mi že v štartu rekli da se to ponavadi zamenja... lahko da je bla bla ampak ok...
aha pa še to, meni so moral po menjavi naredit še optiko, ker mi je nenormalno treslo volan... zgleda da nekaj niso v nulo nazaj sestavil...

lp

Zarad ležaja na polosovini (desni) ti pa res olje nikjer ne spušča. Spušča ti verjetno na semeringu menjalnika, pa še to verjetno zaradi šlampaste montaže polosovine.
Ja, na optiko pa je treba peljat. Zakaj? Zato, ker se most demontira in podre optika. Vedno.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

combe
Novinec

Napisal/-a combe To jan 07, 2014 9:36 pm

Bravo, na semeringu,pardon...tud jst mam na sumu slabo montažo nazaj,ker prej tega ni bilo...

Lp

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To jan 07, 2014 9:41 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Most dol.Pa svetujem uporabo dvigala in ne kanala.

combe je napisal/-a:Jaz sem komplet zamenjal en mesec nazaj na istem motorju (1.8 tdci, samo letnik 2007), tudi meni ni v prostem teku nekaj ful treslo, se je pa slišalo vztrajnik, kot bi nekaj tolklo notr ja tk tk tk tk, je pa treslo avto ko si speljal do okoli 2000 obratov in če si vozil nekje do teh obratov, pri višjih ni blo tega čutit... pa ko si avto ugasnil, je prav nemarno streslo vse skupaj... od menjave naprej tega več ni...pa tudi kadi avto pri obremenitvi veliko manj, čeprav ne vem če ima to direktno vezo s tem, ampak jaz od takrat to opažam...

lp

Zarad ležaja na polosovini (desni) ti pa res olje nikjer ne spušča. Spušča ti verjetno na semeringu menjalnika, pa še to verjetno zaradi šlampaste montaže polosovine.
Ja, na optiko pa je treba peljat. Zakaj? Zato, ker se most demontira in podre optika. Vedno.

No... Se zgodi, da še tako paziš pa semering spušča. Malo se uleže in zapeče, ko potegneš polos stran pa je kar je. Tako stvar je najbolje kar sproti zamenjat ;)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jan 08, 2014 10:07 am

Ja, lahko se zgodi :) ampak pri meni se še ni. Je pa res, da je pametno semeringe menjat, ko je enkrat narazen.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

combe
Novinec

Napisal/-a combe Sr jan 08, 2014 12:42 pm

Če je pač nekaj narobe s semeringi, samo olje pušča, ali je še kakšna druga posledica lahko?

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Sr jan 08, 2014 2:47 pm

combe je napisal/-a:Če je pač nekaj narobe s semeringi, samo olje pušča, ali je še kakšna druga posledica lahko?

Hja... Zmanjka olja. Kaj misliš, kaj se zgodi če je v menjalniku premalo/nič olja?

combe
Novinec

Napisal/-a combe Sr jan 08, 2014 7:29 pm

Ne ne, mislil sem npr. kakšno tresenje, kaj takega, jasno mi je da če ni dovolj olja da je grdo... ampak tko,če je olja npr. dovolj, če so še kakšni stranski učinki uničenega semeringa...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr jan 08, 2014 7:33 pm

zlica22 je napisal/-a:
combe je napisal/-a:Če je pač nekaj narobe s semeringi, samo olje pušča, ali je še kakšna druga posledica lahko?

Hja... Zmanjka olja. Kaj misliš, kaj se zgodi če je v menjalniku premalo/nič olja?

Ko ga zmanjka ga začne sam proizvajat, da ne bi šel v maloro. Saj veš, samoohranitveni nagon. :lol:

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Sr jan 08, 2014 7:48 pm

hippo je napisal/-a:
zlica22 je napisal/-a:

Ko ga zmanjka ga začne sam proizvajat, da ne bi šel v maloro. Saj veš, samoohranitveni nagon. :lol:

Pozabljam. Očitno bom moral spet nazaj za knjige :lol:

tomaz30
Nov uporabnik

Napisal/-a tomaz30 Pe jan 10, 2014 8:40 pm

Naj zaključim zgodbo:)
Vztrajnik je bil zanič, menjalo se je še sklopko, cena na pooblaščencu 900EUR z delom seveda!
Zadnjič spremenil tomaz30, dne Pe jan 10, 2014 9:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Pe jan 10, 2014 9:21 pm

Da še malo izkoristim to temo. Kaj pa menite o zamenjavi dvomasnega vztrajnika za enomasni kit Valeo na dotičnem motorju? Je vredu, oz. so stranski učinki samo slabše blaženje tresljajev, ali lahko povzroči še kakšno dodatno škodo? Drugače pa avtorju teme, super si zrihtal in predvsem ugodno za pooblaščen servis, če je to cena z delom. ;)
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

sare
Novinec

Napisal/-a sare Če jan 16, 2014 5:56 pm

noj:komot menjaš z enomastnim-nobene večje razlike(pred kratkim menjal sam).lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov