Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Tresenje avtomobila z novimi diski

Napisal/-a abbe Sr jan 22, 2014 12:49 pm

sj počas se bo pa razpletla zgodba.
v naslovu piše da trese z novimi diski zj pa vemo da majo za sabo že 20.000 km.
ja sj to nj nebi kao vplivalo na nič,sam se pa že da izključit nestrokovno montažo kot večina kle govori.
lahko je bila montaža strokovna pa je materjal slab,lahko je tut voznik preobremenil zavore do te mere da so se deformirali diski...
Ni vse res kar napišem

BASEic
Nov uporabnik

Napisal/-a BASEic Sr jan 22, 2014 1:34 pm

Kakšen material je ne vem, mislim pa, da sem jih plačal okoli 220e brez dela. Mehanik pravi, da se ploščice konstantno drgnejo in pregrevajo, in da se pri zaviranju čuti, kako prime in spusti (jaz si predstavljam, da to pomeni zvit disk?).
Teh recimo 15k je prevoženih v 90% relacije po AC. Vozim lepo, ker je avto ljubiteljski. Nikoli ni prišlo do tega, da bi moral sunkovito zavirati. Vsaj ne spomnim se izredne situacije. V glavnem, do petka bo jasno, čez par ur gre k mehaniku.

Hvala.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jan 22, 2014 9:07 pm

abbe je napisal/-a:sj počas se bo pa razpletla zgodba.
v naslovu piše da trese z novimi diski zj pa vemo da majo za sabo že 20.000 km.
ja sj to nj nebi kao vplivalo na nič,sam se pa že da izključit nestrokovno montažo kot večina kle govori.
lahko je bila montaža strokovna pa je materjal slab,lahko je tut voznik preobremenil zavore do te mere da so se deformirali diski...

Se ne morem v celoti strinjat s tabo, žal. Sem reševal eno renojevo jajco, na kateri so pri 70kkm na pooblaščenem!! servisu menjali prednje diske in ploščice (oboje original). Pri 85kkm pa je bil zavorni učinek na prednji osi tulk slab, da avto ni prišel čez tehničnega. Takoj, ko sem kolo dol snel, mi je bilo jasno zakaj. Razlog je bil v podiranju hitrostnega rekorda pri menjavi zavor. Namreč kreteni šlampasti niso niti malo očistili vodil ploščic niti vodil čeljusti, še manj pa karkoli namazali. Po cca. uri in pol čiščenja in mazanja vodil, sem avto peljal na tehničnega. Preglednik je :shock: pogledal, ko je videl razliko med prej in potem. Je pa še bolj :shock: pogledal, ko sem mu povedal, kdo in kje so prej urejali zavore in kako so jih "uredili".

Se pa strinjam, da je možno, da je vgrajen kakšen kikiriki material...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr jan 22, 2014 10:25 pm

sem imel podoben primer kot TrijoAdijo. s tem, da sem imel tehnični pregled kmalu po menjavi zavor, pa zavore sploh niso delale kot bi morale. menjani diski, ploščice in zavorna tekočina. pri menjavi ni bilo nič očiščeno, samo hitra menjava in "adijo". od takrat naprej sam menjam zavore, ker pač ne zaupam "mojstrom"
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a Romzis Če jan 23, 2014 6:12 pm

Mgajvr je napisal/-a:sem imel podoben primer kot TrijoAdijo. s tem, da sem imel tehnični pregled kmalu po menjavi zavor, pa zavore sploh niso delale kot bi morale. menjani diski, ploščice in zavorna tekočina. pri menjavi ni bilo nič očiščeno, samo hitra menjava in "adijo". od takrat naprej sam menjam zavore, ker pač ne zaupam "mojstrom"

Haha, popolnoma enako. Bremze niso nevem kakšen kujnšt, menjam oz. servisiram sam - še nikoli nisem imel težav.
-----------------------
Romzis

BASEic
Nov uporabnik

Napisal/-a BASEic Ne jan 26, 2014 10:21 am

Avto je porihtan, pri zaviranju in med vožnjo ne trosi več niti malo. Brušenje diskov, nove ploščice, novi končnik, optika, malo zavorne tekočine in porihtana zavorna cilindra. Površina, na katero je prejšnji mehanik montiral diske, ni bila očiščena, posledično jih je zvilo, to pa je vodilo do ostalih težav.
O g. Kocjančiču samo pohvale. Narejeno tako kot je treba, držal se je dogovorjenega roka, hkrati pa laiku, kot sem jaz, vse lepo razložil in pokazal.

Lep dan,
Marko

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jan 26, 2014 11:52 am

Ja, to pa so hitrostni rekordi pri menjavi zavor. Povprečen mehanik potrebuje za menjavo prednjih zavor cca. max. pol ure.V tem času se avto zapelje v delavnico in čez max. pol ure pride avto ven iz delavnice z novimi prednjimi bremzami. Posledice pa so kmalu vidne.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 4 gostov