~toMmy~ je napisal/-a:Kako je sploh s popravljanjem teh kompresorjev? Na Passatu 3bg je klima "glasna", daje občutek, kot da se motor muči, občasno pride pa tudi do nenavadnih zvokov, ko je vklopljena. Kljub temu čisto normalno hladi...
Kakšne ideje kaj naredit?
Beri je napisal/-a:Problem je olje, katero maže kompresor, če ga ni je kompresor stradal.
Badzo je napisal/-a:Tommy govori o tem, da motor rata zamorjen z vklopom klime (se motim?), o tem da ima avto okoli 2500-3000 obratov malce drugačen zvok, ki pa zgine če klimo ugasneš, vendar se ta zvok ne pojavlja vedno. Največkrat na začetku po vklopu klime, potem pa počasi zgine, po daljši vožnji ima načeloma normalen zvok. Imam prav?
hippo je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Kako je sploh s popravljanjem teh kompresorjev? Na Passatu 3bg je klima "glasna", daje občutek, kot da se motor muči, občasno pride pa tudi do nenavadnih zvokov, ko je vklopljena. Kljub temu čisto normalno hladi...
Kakšne ideje kaj naredit?
Tommy, moral boš povedati kje so ti nenavadni zvoki? Na samem kompresorju?Beri je napisal/-a:Problem je olje, katero maže kompresor, če ga ni je kompresor stradal.
Zato se pa na 2 do 3 leta sistem izprazni, zvakuumira in potem na novo napolni, ne glede na to kako klima hladi.
Najkasneje na 5 let se menja še sušilni filter, samo na žalost tega nihče ne dela, 99% mehanikov tega sploh ne ve.
hippo je napisal/-a:Badzo je napisal/-a:Tommy govori o tem, da motor rata zamorjen z vklopom klime (se motim?), o tem da ima avto okoli 2500-3000 obratov malce drugačen zvok, ki pa zgine če klimo ugasneš, vendar se ta zvok ne pojavlja vedno. Največkrat na začetku po vklopu klime, potem pa počasi zgine, po daljši vožnji ima načeloma normalen zvok. Imam prav?
Če je tako potem se počasi kompresor poslavlja.
Obnavljat nimaš kaj, tako da ti potem ostane ali rabljen original ali pa nova kopija. Jaz vsekakor priporočam rabljen original, ker sem videl preveč novih kopij ki so zaribale po pol leta...
Verjetno sem pozabil omenit, da lahko kompresor dobiš pri meni.
~toMmy~ je napisal/-a:Niti ne, opazno je praktično samo na štandgasu in ko se ogreje oz. se dlje časa voziš, ni nič bolje, je pa v vročini toliko bolj izrazito. Res pa, da je bila zdaj čez zimo menjana jermenica na alternatorju, ker je začela štekat, tako da še ne vem, kako se bo klima obnašala v toplem vremenu...
Kako pa veš, če je problem v sklopki?
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov