Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr avg 18, 2010 1:07 pm

tosmjst je napisal/-a:
LinuxFuter je napisal/-a:offtopic: sm gledov slike - maš ti dost vode v posodi za hladilno? (desno zgorej na slik ke se vid ceu motor)

ne malo premalo jo je, ampak avto redko kdaj pride do 90°C
na servisu mi tud niso nič rekli, meni je blo tud malo čudno to ko sm prvič vidu :) ampak dokler ni problemov... :D

Ko bojo problemi bo prepozno. A je težko dolit malo hladilne?
Preglej še kable do svečk, nam je 1 prebijal, pa je komaj še laufal.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
tosmjst
Novinec

Kraj: Tolmin

Napisal/-a tosmjst Sr avg 18, 2010 1:29 pm

Energetik81 je napisal/-a:
tosmjst je napisal/-a:
LinuxFuter je napisal/-a:offtopic: sm gledov slike - maš ti dost vode v posodi za hladilno? (desno zgorej na slik ke se vid ceu motor)

ne malo premalo jo je, ampak avto redko kdaj pride do 90°C
na servisu mi tud niso nič rekli, meni je blo tud malo čudno to ko sm prvič vidu :) ampak dokler ni problemov... :D

Ko bojo problemi bo prepozno. A je težko dolit malo hladilne?
Preglej še kable do svečk, nam je 1 prebijal, pa je komaj še laufal.

Nevem če sm prav slišal, ampak slišal sem da hladilne nesmeš mešat, more biti vsa ista, jaz pa nevem katera je notri oops Kar se tekočin v avtu tiče se nespoznam oops
Kable do svečk so mi pogledal na servisu in so rekli da so vredu.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr avg 18, 2010 1:44 pm

Na pokrovčku ekspanzijske ti piše. Polo 1,4 letnik 97 ima G12 tekočino. Dobiš na vsakem Petrolu.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Sr avg 18, 2010 1:48 pm

Za VW konceren je priporočena G12 hladilna tekočina. Drugače pa daš enako barvo kot jo imaš sedaj.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
tosmjst
Novinec

Napisal/-a tosmjst Sr avg 18, 2010 2:03 pm

ok hvala za nasvete :D
ampak ostanimo na temi...
Kako bi to mojo bubino zaščitil predvlago, joztom mi je pokazal pdf, za renaultove bubine sicer kako z silikonom zaščitit, mene pa zanima kako bi lahko pri moji? Če ima kdo izkušnje, ali pa če se kdo dovolj spozna da bi mi lahko kar po slikcah povedal :)
(butasta ampak mogoče delujoča ideja je da bi dal kar vrečko čez :lol: )

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Sr avg 18, 2010 2:53 pm

tosmjst je napisal/-a:Nevem če sm prav slišal, ampak slišal sem da hladilne nesmeš mešat, more biti vsa ista, jaz pa nevem katera je notri oops

Če doliješ navadno vodo ne nič narobe, razen če je antifirza že res hudo premalo in ti bo pri -15 vse skp zmrznilo :roll:

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Sr avg 18, 2010 3:19 pm

Imel enak problem na polotu samo z 1.4 motorjem, sestra tudi na 1.3 motorju in sem probal vse živo kako zaščititi vžigalno tuljavo pred vlago, vendar ni ni uspelo! Na koncu zamenjal vžigalno tuljavo in je delalo naprej brez problema!!! Zamenjaj vžigalno tuljavo!!

Uporabniški avatar
tosmjst
Novinec

Napisal/-a tosmjst Sr avg 18, 2010 3:48 pm

Gregamax je napisal/-a:Imel enak problem na polotu samo z 1.4 motorjem, sestra tudi na 1.3 motorju in sem probal vse živo kako zaščititi vžigalno tuljavo pred vlago, vendar ni ni uspelo! Na koncu zamenjal vžigalno tuljavo in je delalo naprej brez problema!!! Zamenjaj vžigalno tuljavo!!

ja očitno ni druge :(

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr avg 18, 2010 5:12 pm

KAr se tiče tekočin....Pri MRZLEM motorju mora bit hladilna tekočina na sredini med oznakama MIN in MAX.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
tosmjst
Novinec

Napisal/-a tosmjst Če avg 19, 2010 2:38 pm

ok bom doliv :D

ker nebi rad odpiral nove teme da nebo kakih nesporazumov, bi rad vprašal če ma kdo kake izkušnje tudi z sedeži v 3vratnem polotu oops (ja avto je totaln polom, je bil slabo vzdrževan od prejšnega lastnika)
uglavnem zalja ki vzdigne ročičke da se sedež odvzdigne da gredo lahko potniki zadaj se ne vzdigne dovolj očitno je nategnjena in moraš na roke spodaj une kline odmaknit da ga lahko vzdigneš. Mogoče ve kdo kako bi to popravil oops

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Če avg 19, 2010 3:18 pm

Stvar je na zajle, poglej če so zajle še notri, pa če ni kej raztegjeno (Vsaj pr VW Ibici 6K je tako)

Uporabniški avatar
tosmjst
Novinec

Napisal/-a tosmjst Če avg 19, 2010 3:36 pm

LinuxFuter je napisal/-a:Stvar je na zajle, poglej če so zajle še notri, pa če ni kej raztegjeno (Vsaj pr VW Ibici 6K je tako)
ja zalje so še notri, ampak so očitno raztegnjene in nevzdignejo klina dovolj da bi se sedež vzdignil

MihaT.
Nov uporabnik

Re: Avto ne vžge

Napisal/-a MihaT. Če feb 20, 2014 8:11 pm

Da malo obudim temo.
Imam enak problem. Polo 95, 1.0 v mokrem vremenu ne vžiga. Le vergla. Ko neham verglati motor včasih malo zakašlja in konec. Na porivanje vžge brez problema. Pod razdelilno kapo je suho. Svečke in kabli svečk izgledajo OK.
Kot je bilo že omenjeno zna biti krivec vžigalna tuljava. Med verglanjem sem opazil iskre na ohišju tuljave. Kot bi iz notranjosti prebijalo na površino. To verjetno ni normalno ane?? Ker nova tuljava ni ravno poceni bi se rad prepričal, da je to vzrok.
Kolk je kej pametno kupovati rabljene tuljave na ebayu, bolhi... glede na to da so stare 15let+, stanejo pa le 1/2 nove?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov