Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bluesman
Novinec

Megane 2008 črički

Napisal/-a bluesman Sr feb 26, 2014 9:23 pm

Ok, saj vem, da je to dosti pogost pojav, vendar me zanima, če se da kaj okoli tega narediti. V meganu 2008 mi spredaj pojejo kot za stavo vedno kadar grem po malo bolj luknjasti cesti. Avto ni bil nikoli razbit, zdi se mi kot da se je kaj "razšraufalo" v armaturki.

A se da to kaj kje zategnit, če razdrejo armaturko?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Megane 2008 črički

Napisal/-a Fan Sr feb 26, 2014 10:18 pm

bluesman je napisal/-a:A se da to kaj kje zategnit, če razdrejo armaturko?

Pozdravljeni

Po navadi so kasneje črički samo še glasnejši. Preverite kje se premika, in podložite ( peno, gumo ............. )

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Sr feb 26, 2014 10:19 pm

Kolikor vem mehaniki gledajo na čričke kot nekaj kar nima vpliva na vožnjo in se zato ponavadi ne radi poglabljajo v take zadeve. Je pa res, da nekatere to zelo moti, drugi se ne ozirajo tudi če jim ropoče kot sto vragov. Vem da kar ropoče v armaturi je zelo težavno popravljati, ker je včasih potrebno celotno armaturo dol vzet.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr feb 26, 2014 10:33 pm

Celo obdobje lastništva sem odpravljal čričke v Meganu... Če govoriva o armaturki, je problem, da zgornji del, torej del ki gre od števcev proti vetrobranskem steklu ni nikjer vpet, zato se cel ta del zvija med vožnjo in tolče ob šipo, poleg tega trde plastike (kot je del kjer je zaslon radija) so med sabo sestavljene kot znucane lego kocke in ob tem poskakovanju in zvijanju armaturke ustvarjajo neznosen ropot.
Jaz sem vse te trde plastike pobral dol in jih oblepil v samolepljivo blago, enako pri števcih. Med šipo in armaturko je ena spužva, ki pokriva luknjo, jaz sem jo ven pobral in v režo natlačil debel kos spužve, zamaskiral sem s trakom črnega samolepilnega blaga. Deluje kot originalno in čričkov ni več, vsaj v armaturki ne.
Zadnjič spremenil Marek_, dne Sr feb 26, 2014 10:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr feb 26, 2014 10:41 pm

Kar se tiče razstavljanja, ni problem, vijakov skoraj ni, zato je kot bi razdiral hišo iz Lego kock.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov