Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
polo_gti
Novinec

Kraj: Za tretjim ovinkom desno

Električni pomik stekel

Napisal/-a polo_gti Sr maj 02, 2007 7:14 pm

Živjo
Pri seat-u se mi je pred kratkim odtrgala zajla za pomik stekel. Trenutno imam not ene pol metre dolgo palico tok, da mi steklo ne lazi dol. Ta mehanizem bi menjal sam še prej pa ga moram kupit zdej z nekom sem se že zmenil, za ta del skrbi me samo to, da ne bom po nepotrebnem kupil mehanizem za v smeti, kako naj preverim, da je vse ok in kaj mi mora dat vse poleg. Sem pa gledal na svojem avtu, da se ni samo zajla odtrgala mapak še ene plastike, motorček dela, ker zajlo vleče ampak je stragana.

Zanima pa me še kako naj zamenjam to vse skupaj ali je to zakomliciran za zamenjat ali naj prepustim drugim strokovnjakom, glede na to, da je avto cordoba l.94/95 še prva verzija.

lp
Največ se zaročenga kruha poje

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles Če maj 03, 2007 2:49 pm

Js sm mev isto težavo sam pri toledono l.00. mev sm pa tut palco zatakjeno za okno sm ne pol metrsko ampak tako mejhno :D Js sm šel kr na Seatov servis tam so mi zamenjali celo notranjo tapeto z mehanizmom vred apak motorček je ostal še star, pa me je stalo točno 98€...pa sm mev zamenjan v 45min....Zdej nevem a se ti splača it na servis, pejt reš kam kakem privat mehaniku nej ti naroča to tapeto z mehanizmom (brez motorčka) pa bo vse lepo štimal...

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Če maj 03, 2007 6:03 pm

Toledo ima drugačno strukturo vrat kot cordoba ali ibiza. Res zamenjaš pri toledotu vse razen motorja, dobi se tudi kit za popravilo stekla (samo plastični nosilci) ali nosilci iz aluminija skupaj z zajlo in navijalnim mehanizmom ki stane okoli 50 eur.

Za tvoj problem pa išči nov mehanizem dviga stekla ne originalen, ker imajo vsi seati in vw poloti probleme z isto stvarjo kot jo imaš ti. Rabljen del je kot kupovanje mačka v žaklju, če ti ga prodajalec tudi zmontira, da vidiš če dela potem O.K., ampak čez 1 teden lahko crkne tudi ta ????

Nov neoriginalen, ki bo mogoče delal celo bolje kot originalen te stane okoli 90 eur, zato razmisli.
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Po maj 07, 2007 1:37 pm

dr.otkar je napisal/-a:Toledo ima drugačno strukturo vrat kot cordoba ali ibiza. Res zamenjaš pri toledotu vse razen motorja, dobi se tudi kit za popravilo stekla (samo plastični nosilci) ali nosilci iz aluminija skupaj z zajlo in navijalnim mehanizmom ki stane okoli 50 eur.

Za tvoj problem pa išči nov mehanizem dviga stekla ne originalen, ker imajo vsi seati in vw poloti probleme z isto stvarjo kot jo imaš ti. Rabljen del je kot kupovanje mačka v žaklju, če ti ga prodajalec tudi zmontira, da vidiš če dela potem O.K., ampak čez 1 teden lahko crkne tudi ta ????

Nov neoriginalen, ki bo mogoče delal celo bolje kot originalen te stane okoli 90 eur, zato razmisli.

Jaz sem imel na Cordobi enak problem - tiste male plastike, ki držijo šipo so popokale. Vzel sem si malo časa in zadevo rešil s čisto navadnimi plastičnimi vezicami in zdaj že dve leti zadeva dela ko šus.

janko869
Nov uporabnik

Re: Električni pomik stekel

Napisal/-a janko869 Pe feb 28, 2014 12:45 am

Sam imam enak problem pri Cordobi l.95. Zadnja desna šipa mi vseskozi pada dol za 10, 15 cm. Kako lahko vzamem dol tisto plastiko na vratih? Ob robu gre dol kar sama, ne vem pa kaj naj naredim s kljuko?

janko869
Nov uporabnik

Napisal/-a janko869 Pe feb 28, 2014 4:39 pm

Danes sem se lotil misije "Zadnja šipa". Ob robu gre sem plastiko snel brez problemov, pri kljuki pa se zatakne. Verjetno je potrebno vzeti dol tista 2 okrogla plastična dela, pod njima pa sta verjetno dva vijaka. Ker ne bi rad vsega polomil, naj mi svetuje kdo, ki je to že počel.
Priponke
DSC_0028.jpg
DSC_0027.jpg
DSC_0026.jpg
DSC_0025.jpg

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe feb 28, 2014 9:33 pm

Pozdravljeni

Vsaka tapeta je v okolici kljuke privita z vijaki. Kar ta dva čepa stran, spodaj so vijaki

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

janko869
Nov uporabnik

Napisal/-a janko869 So mar 01, 2014 2:51 pm

Sem odstranil plastična pokrovčka in res spodaj vijaki.

Sedaj pa ne vem, kako bi odstranil kljuko? Poskusil sem vrteti v vse smeri in jo potegniti proti sebi. Nič ni pomagalo. Zadaj se dejansko nič ne vidi - le neka pena je okoli.
Priponke
DSC_0030.jpg
DSC_0029.jpg

janko869
Nov uporabnik

Napisal/-a janko869 Ne mar 02, 2014 3:35 pm

Zadevo sem rešil tako, da sem šipo podprl z palico.

Še vedno bi rad snel tole kljuko in popravil mehanizem. Sigurno kdo ve, kako se to naredi.

Še enkrat - avto je SEAT CORDOBA '95.

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Ne mar 02, 2014 4:03 pm

Ponavadi je ročka samo nataknjena. Jaz bi tole najprej malo pogrel s fenom in potem potegnil ven. Bo potrebno malo moči, če ne bo šlo s prve.

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Ne mar 02, 2014 5:58 pm

Mogoče ima enak sistem kot Golf 3, isti letnik. Tam se sname ta ročka tako, da postaviš ročko za dvig stekla npr. vodoravno in nato potisneš levo ali pa desno (ne vem točno) okroglo plastiko, ki pokriva odprtino, kjer je ta ročka pritrjena na mehanizem za dvig stekla (gre plastiko čisto pri tapeti od vrat). Nato ročko samo snameš. Vsaj pri Golfu se zlahka sname.

lp

janko869
Nov uporabnik

Napisal/-a janko869 Ne mar 02, 2014 6:30 pm

Sem poskusil obe varianti. Enostavno ne gre. Uporabil sem tudi klešče in izvijač, a ne gre. Poskusil semudi na drugih vratih.
Tista plastika med kljuko in tapeto pa je tam le zaradi vizualnega učinka.

Fino bi bilo, če bi mi kdo povedal kakšen sistem imajo ta vrata, da bom vedel če sem na pravi poti.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne mar 02, 2014 6:31 pm

Mislim, da je sistem takšen kot je moj predhodnik že napisal. Ti samo s prsti primi tisti obroček ki je med ročko in tapeto (če je v takšni poziciji, kot je na zadnji sliki, bi moralo bit OK) in jo potisni levo ali pa desno...in bi morala preskočit. Potem pa se ročica zlahka odstrani. Probaj uporabit večjo silo za premik tistega obročka.

EDIT:
http://www.youtube.com/watch?v=ouqmWbIzaE0

janko869
Nov uporabnik

Napisal/-a janko869 Ne mar 02, 2014 8:10 pm

Sem poskusil tako kot je prikazano na videu. Deluje. Super.:)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov