Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kronos
Nov uporabnik

Škoda Octavia 1.6

Napisal/-a kronos Po mar 03, 2014 9:30 pm

Torej danes sem se pelo z omenjenim vozilom (letnik 2008). Nakar mi je ugasnil. Na rahlem klancu.(Semafor) Dobr ni v tem problem ,ampak ko sem ga probal nazaj prizgat mi sploh ni zagrabl. Pac kot da bi bil akumulator cisto prazen. Ampak fora je da je blo vse drugo przgano. Ko sem kljuc obrnil (da se ugasne) mi je cisto use gorel na armaturki (vse lucke in je bilo isto kot da se NOČE ugasnit). Ko sem ga spet obrnil (da se vzge) so isto gorele. Torej kot ,da vozilo normalno deluje..in se normalno peljem.
Pol mi je fotr reku ,kr je biu zram da naj dam kljuc vn. In pocakam 2 sekunde, (sm naredu) pol dam nazaj ,obrnem 1x, pocakam da se ugasnejo 'lucke'. In ga vzgem (to je delovalo). Ampak v cem je problem, da ko se vgasne ,da se noce iz prve vzgat? Ampak ko da bi zablokiru? Itak ga namerava fotr pelat mehaniku (avto ni moj). Ampak je bila precej neugodna situacija. Ker je bla guzva ,js pa prvi na semaforju :) ..
P.S. Danes sem sele naredil ispit ,zato se mi je tudi verjetno ugasnil (nism navajen vozila), ampak kot sem povedu ni v tem fora ampak, da se ne prizge.
In se nekaj, moj prvi post tule na forumu upam ,da je v pravi temi, in se opravicujem za kaksne slovnicne napake =P ..

LP

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Škoda Octavia 1.6

Napisal/-a esem Po mar 03, 2014 10:09 pm

Ni v pravem podforumu, prestavljam...

Verjetno je kaj s ključavnico.

lp

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po mar 03, 2014 10:27 pm

nevem ce je to.. v passatu 2002 je bilo tako, da ko je avto crknil je punca želela takoj prižgati a ni šlo. pogoj za ponovni prižig je bilo da je ključ obrnila do konca v smer kamor ga ko ugasnež avto in ponavadi izvlečeš. no in potem ko je do konca obrnila je šele avto spet zaštartal. spomnim se izjemno neprijetne situacije, ko je želela kot na recimo drugih avtih- crknen avto takoj prižgati z vrtenjem ključa v smer vžiga- a ni šlo.
poskusi če je to mogoče?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po mar 03, 2014 10:28 pm

Pozdravljeni

Električni vložek volanske ključavnice, je začel spuščati dušo

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

kronos