Nasveti in napotki ter povpraševanja...

gtr35
Nov uporabnik

Puščanje hladilne tekočine ?

Napisal/-a gtr35 Po mar 24, 2014 5:00 pm

Pozdravljeni !

Pri Nissan Primeri, mi je v roku enega meseca izginila hladilna tekočina od Max do malo pod minimalno. Kot začasno rešitvo sem dotočil hladilno tekočino do MAX.
Pod avtomobilom ni nobene luže itd... torej pušča malo po malem.

Prva sled puščanja je bila pri " neki " debeli v S zakrivljeni cevi, ki gre iz hladilnika direktno v motor, tam mi je mehankar zamenjal objemko in zaenkrat ni puščanja.

Druga sled puščanja je pri pokrovču na hladilniku, kjer gre ena tanka cevka v ekspanzijsko posodo, in sicer pri spoju zraven pokrovčka na hladilniku.

V roku enega tedna se odpravljam na dljšo pot cca 1000 km ( v obe smeri skupaj ), in me zanima ali zna tako puščanje kaj ogroziti potovanje ? Da mi ne bi v tujini spustu hladilnik.... in še enkrat pušča malo po malem, ampak raje vprašam ali se splača tvegati ali ne ?

Vem da je bolj budasto vprašanje, ampak bolje vprašati kot pa šparati z jezikom oops

Druga stvar ki me zadnje čase tudi čedalje bolj moti je močno škripanje v sprednjem levem delu avtomobila. jaz sumim na desno roko ali pa amortizer itd... občutek imam kot da je mogoče neka gumica vzrok ? Avto vozi na ravnost edino, kar je, je pač to da me zelo moti. Kaj bi lahko bilo ?

Za odgovore se Vam že vnaprej zahvaljujem :)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Re: Puščanje hladilne tekočine ?

Napisal/-a ojnica Po mar 24, 2014 6:12 pm

Popravi predno ostaneš na cesti, hladilni sistem mora delovat brezhibno, kje pušča lahko mehanik naredi en test, ko našiba pritisk v hladilni sistem in vidi kje pušča.
Raznih dodatkov ne dajat !
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov