Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Damir123
Nov uporabnik

Re: avto vleče v desno stran?

Napisal/-a Damir123 To jan 11, 2011 10:18 pm

killah bee je napisal/-a:LP.

Gledal sem enega megana za punco,letnik 99 1.4-16V, prevoženih ima 78k km,zadni lonec je čisto gnil,nad pokrovom ventilov,je malo olja,lahko od dolivanja :roll: , motor se mi ne zdi tako prožen vsaj za 100KM ne, pa še neki,avto nekako vleče v desno,prodajalec me je prepričeval da zaradi gum,češ da niso dost napumpane,jest sem gledal,no sej res da ni dovolj napumpana,sam spet ni prazna mogoče mal fali :roll:

zdej bi pa rad da mal pokomentirate tole zadevo,je možno da zaradi manjšega tlaka vleče v eno stran,kar se kr dobr opazi na volanu, pa še druge napake ki sem jih naštel,zanima me vaše mnenje :?:

Hvala , Killah bee

Sem mel megana letnik 97' pa sem tudi zadnji lonec mogo menjat, kr dol mi je pado na sred ceste, hehe. bolezen meganov menda. mam pa en drug problem. če ve kdo kaj o tem, ker tudi vleče v desno ampak samo ko zavijam ostro v desno mi volan potegne v desno in ga ne vrne samega v ravno špuro, ga moram sam konkretno potegnit nazaj v ravno linijo, ker ko zaviješ pa dodaš gas, ti po pravem volan potegne nazaj v ravno špuro ne. En mehanik mi je reko da bi lahko bil ležaj hin na amortizerju, ampak potem če bi bil ležaj hin bi mi v obe smeri to delalo al ne? Sem imel pred kratim eno malo nesrečo v levi del vozila, pa sem menjal kuglo, pa volanski vezni drog, tisto ko veže končnik pa s čimer nastavlaš špuro, ker je bil trk v kolo in je malo zvilo ta drog. Sem bil prav na optiki na renault-ovem servisu, ker imam renaulta, pa sem kar tam opravil optiko, pa mi niso nič rekli da bi blo s podvozjem še kaj narobe. Sicer se lahko normalno vozim zdaj, pa na avtocesti 130+ skoraj nič ga ne trosi pa nič. V levo ko zavijem ni problema, samo v ostro desno me mantra. Zanimivo pa je to, da ko se sem peljal po snegu pa sem normalno zavil v desno pa se mi je volan sam normalno obrnil nazaj v ravno špuro, mogoče zato, ker ni bilo takšnega oprijema. Prosim če mi lahko kdo pomaga pri tem.
Pa še nekaj, je možno, da se tisti šrauf, ko zategneš kuglo, samodejno odšraufa oz odpusti? Ker se mi je to naredilo 2x, in ko je bil odtegnjen mi je avto, ko sem malo bolj pritisno na gas, je malo potegnilo v desno, pa je bil volan čist na miru, pa sem moral volan za nekaj cm v levo obrnit, da sem se zravnal normalno, ko pa sem spusto gas pa mi ga je nazaj potegnilo v normalno stanje(špuro) in s5 sem moral volan v drugo stran obrnit, da sem prišel na normalno špuro. Malo me je motlo ampak sem malo pazil, pa se je dalo peljat, pač nisem smel gasa preveč stiskavat. Ko sem pa konkretno zategnil ta šrauf na kugli, pa je to nehalo. Če ve kdo kaj naj pove prosim.
Gracias ;)

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin Sr jan 12, 2011 1:15 am

Damir nočem bit težak samo, ker si nov na forumu bi te rad samo opomnil, da si tu postavil vprašanje v prazgodvinsko skoraj 6 let staro temo ;)
Verjetno se akterji, ki so bili v tej temi ne bodo več prav dobro spomnili za kaj se je šlo ;)
Drugič bodi pozoren na datum objave :)

Damir123
Nov uporabnik

Napisal/-a Damir123 Če jan 13, 2011 3:53 pm

aha, ja pa res ne, te najboljše da na novo temo odprem..

bostjannn
Novinec

Kraj: preko razumnega

Napisal/-a bostjannn To apr 08, 2014 3:10 pm

Zadnje nekaj dni opazam, da mi avto pri zaviranju nad 90, 100 km/h vlece v desno, prav čutis kako ga esp poravna. Pri nizkih hitrostih ne zaznam odstopanj.Prav tako med voznjo je vredu ne vlece. Na avtu so 2 tedna stare letne gume. Kaj bi lahko povzročalo, da se to dogaja ? Diski so malo rjasti po robovih, niso pa še izrabljeni, bi lahko to bilo? Tehnični sem imel nazadnje pred pol leta, so ga urenk pregledali, pa je bilo vse ok, prav tako je mehanik januarja, ko sem delal mali servis pregledal podvozje, bremze in je rekel da je vse vredu. Avto je AR gt 2005 1.9 jtd

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To apr 08, 2014 8:30 pm

Pa si ti ziher da ti ga ESP poravnava?pPmoje da ti ga ne ampak ti ena zavora (leva če ga vleče desno) kasneje začne grabit,ker je najbrž nekaj na njej zaribano in ko tudi ta druga prime kot mora ti avto zgliha.

bostjannn
Novinec

Kraj: preko razumnega

Napisal/-a bostjannn To apr 08, 2014 9:15 pm

Ja obcutek je ze tak najprej pri zaviranju sprednji del nese desno, nato kar zaniha v levo in se poravna. Prvič sem to opazil ko sem moral sunkovito zabremzati pri cca 110 ker se je nekdo odločil, da mu bolj disi moj prehitevalni pas, potem ko sem bil ze z tretino avta vzdolž njega. Prej se je jajcal za nekim kombijem, ga ni prehitel, potem pa jaz na ravnini nikogar v kontra smer, po gasu vklopim smernik grem na levi pas ze 1/3 avta ob njem, on pa brez smernika ven,tako da sem moral na povno bremzat.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To apr 08, 2014 9:28 pm

Pejt na preventivni tehnični da vidiš kaj je z zavorami.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov