zlica22 je napisal/-a:Ležaj je zaprešan, sicer pa to niti ni najbolj pomembna stvar. Lahko si pomagaš s kladivom(niti ni priporočljivo), z večjim primežem, močnim vijakom in podložkami itd... Potrebnega je nekaj znanja, sicer je račun lahko precej višji kot na servisu.
Osnova je taka: dvigneš avto, odviješ kolo, snameš zavore, odviješ in snameš volanski končnik, polosovino, odviješ vilice/zglob vilic, vilice snameš, odviješ še amortizer in že ti vse skupaj ostane v rokah. Iz ležaja izbiješ prirobnico, odstraniš varovalko in izprešaš ležaj. Če se ti podre, ga pač dobiš ven z nekaj truda. Sestavljaš v obratnem vrstnem redu
alien12 je napisal/-a:... Cene se gibljejo okoli 90 €, kar z delom skupaj potem kar nanese, ali mogoče kdo ve za kakšno ugodnejšo ponudbo, pa da seveda ni nek škart, ki bi čez 30kkm spet začel tulit?
J.McLane je napisal/-a:alien12 je napisal/-a:... Cene se gibljejo okoli 90 €, kar z delom skupaj potem kar nanese, ali mogoče kdo ve za kakšno ugodnejšo ponudbo, pa da seveda ni nek škart, ki bi čez 30kkm spet začel tulit?
No jaz imam predračun iz uradnega servisa za menjavo sprednejga ležaja za 430 EUR, na ebayu ga nisem našel za manj kot 170 EUR, tako da si lahko srečen
alien12 je napisal/-a:Jao, to pa stane ... samo ti ne voziš Peugeota, ali? Pa se že meni zdi 90 € kar dosti ... (Mimogrede, našel sem ga še ceneje (SNR), lahko na ZS, če koga zanima, da ne bom delal reklame).
Kaj pa to, ko eni pravijo, da je najbolje menjat oba ležaja v kompletu? Je kaj na tem, ali pač počakaš, da še drugi mrkne?
čare je napisal/-a:.Pa če boste sami kaj srali pazite kako ga boste obrnil,ker na eni strani ima venec za ABS.
alien12 je napisal/-a:Tast sicer je "mehanik stare šole"
Fan je napisal/-a:alien12 je napisal/-a:Tast sicer je "mehanik stare šole"
Hmmmmmmmmmmmmmm ............................... je pa šola res stara, da se že vnaprej ne loči zvok pnevmatike od ležaja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov