Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mmm36
Nov uporabnik

KLIMA XSARA PICASSO

Napisal/-a mmm36 Ne apr 06, 2014 7:16 pm

Pozdravljeni; sem lastnik Xsare Picasso 1.6 HDI letnik 2007. Preden se odpravim na servis klimatske naprave pa me nekaj zanima, da vsaj približno vem kaj lahko pričakujem. Namreč klima mi normalno hladi vendar pa se nič ne sliši, da bi se klima vklopila ali izklopila.
Zanima me ali je samo težava v tem, da je treba klimo napolniti z plinom ali je lahko še kaj drugega?
Za odgovore in nasvete se vam zahvaljujem.

Lp

sosed
Novinec

Re: KLIMA XASARA PICASSO

Napisal/-a sosed Ne apr 06, 2014 7:21 pm

klasična splošna napaka je na klima hladilnikih, ki preparijo...jaz sem na svojem dve leti filal plin in je zdržal za eno leto, tretje leto torej lani, pa je po enem tednu spustila. tako da je bil nov hladilnik, menjava in polnjenje okol 220 evrov... na tvojem mestu bi dal noter najprej plin z barvo, da se sploh vidi kje pušča...je pa varljivo v tem času ker je niti ne veš ali hladi ali ne...če hitro odrosi zarošena stekla potlej ti še deluje...

mmm36
Nov uporabnik

Napisal/-a mmm36 Ne apr 06, 2014 7:34 pm

Saj to mi ni jasno, ker mi stekla takoj odrosi. Pa tudi videti ni, da bi kje kaj spuščalo, ker sem pogledal pod avto.
Zadnjič spremenil mmm36, dne Ne apr 06, 2014 7:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Ne apr 06, 2014 7:36 pm

ja pa tudi občutneje hladneje piha kot je zunaj ...saj lahko slišiš vklop/izklop kompresorja ob pritisku tipke eco in potlej nazaj na a/c...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne apr 06, 2014 7:40 pm

mmm36 je napisal/-a:... klima mi normalno hladi ...

mmm36 je napisal/-a:... ker mi stekla takoj odrosi...

:?: :?: :?:

Zakaj na servis, če ti dela OK?

mmm36
Nov uporabnik

Re: KLIMA XSARA PICASSO

Napisal/-a mmm36 Ne apr 06, 2014 7:42 pm

A je možno, da kompresorja nebi najbolj slišal, ker je dizelaš malo glasnejši?

mmm36
Nov uporabnik

Napisal/-a mmm36 Ne apr 06, 2014 7:47 pm

Zakaj na servis? Predvsem zaradi tega,ker je bil avto uvožen iz Nemčije in me v kratkem čaka redni servis, klimo pa bom dal preventivno pregledat.

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Ne apr 06, 2014 8:37 pm

imam enakega dizla in kompresor se sliši ko se vklopi...tega ne moreš preslišat...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne apr 06, 2014 9:31 pm

sosed je napisal/-a:imam enakega dizla in kompresor se sliši ko se vklopi...tega ne moreš preslišat...

Sliši se samo "klok" in obrati malenkost zanihajo. To je vse kar slišiš pri zdravi klimi.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po apr 07, 2014 8:16 am

mmm36 je napisal/-a:Saj to mi ni jasno, ker mi stekla takoj odrosi. Pa tudi videti ni, da bi kje kaj spuščalo, ker sem pogledal pod avto.
Pod avtom ne boš nič videl, ali ti spušča plin. Zakaj se sekiraš, če ti očitno klima deluje? Sicer pa lahko vidiš če vklopi tako, da gledaš jermenico kompresorja. Zunanji del se vedno vrti; prosi kolega, naj ti ročno vklopi klimo - če začne vrteti še sredinski del jermenice, potem kompresor deluje.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

mmm36
Nov uporabnik

Napisal/-a mmm36 Po apr 07, 2014 2:58 pm

Hvala vsem za odgovore. Sem laik glede tega in zato me je malo zanimalo kaj bi lahko bilo. Najbolje pa bo, in to bom tudi naredil, da grem nekomu, ki servisira klime in mi pogleda, če je vse ok.

Lp

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po apr 07, 2014 5:53 pm

Don't fix if isn't broken!!!

Če klima dela (hladi, odrosi....) pol je OK in ne vem zakaj bi rihtal če ni treba, če bi kompresor bil glasen, to ne bi bi bil dober znak!! Lahko pa sam pogledaš, če pritegne sklopka in se zavrti kompresor...

mmm36
Nov uporabnik

Napisal/-a mmm36 So apr 12, 2014 8:52 pm

Danes sem bil pri serviserju klime. Klima mi ni delala zato, ker ni bilo nič plina. Mi je pa serviser pregledal, če kje kaj spušča, in je vse ok. Mi je pa povedal, da v primeru, če mogoče spet klima ne bo delala, bo treba zamenjati kompresor.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 So apr 12, 2014 10:14 pm

Kako ti ni delala, če si v 1. postu napisal, da ti normalno hladi? :o
Ampak serviserji so pa tud kekci. Reče da nič ne spušča, hkrati pa v klimi ni bilo plina. Nateg?

mmm36
Nov uporabnik

Napisal/-a mmm36 Ne apr 13, 2014 6:00 am

Res je, da sem najprej napisal, da mi klima hladi. Vendar pa moram najprej napisati, da sem laik glede tega in , da sem se zmotil. Potem pa sem ugotovil, da mi verjetno klima ne dela, zaradi tega, ker mi ni naredilo nikoli tistega klika, da se klima vklopi. Bil pa sem zraven, ko mi je klimo serviser servisiral. Plin verjetno še nikoli ni bil zamenjan oz. napolnjen. In zato ga verjetno ni bilo nič več. Mi je pa tudi vse pregledal ali kje kaj spušča ali ne.

Lp

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po apr 14, 2014 8:01 am

mmm36 je napisal/-a:Res je, da sem najprej napisal, da mi klima hladi. Vendar pa moram najprej napisati, da sem laik glede tega in , da sem se zmotil. Potem pa sem ugotovil, da mi verjetno klima ne dela, zaradi tega, ker mi ni naredilo nikoli tistega klika, da se klima vklopi. Bil pa sem zraven, ko mi je klimo serviser servisiral. Plin verjetno še nikoli ni bil zamenjan oz. napolnjen. In zato ga verjetno ni bilo nič več. Mi je pa tudi vse pregledal ali kje kaj spušča ali ne.

Lp
Lej, če ti je zmanjkalo plina pomeni, da nekje pušča. Jaz pri letniku 2008 nisem še nikoli filal, pa dela klima super (izmerjena dT).
Verjetno gre za to, da bo serviser lahko ponovno računal, ko boš čez kakšno leto spet prišel z prazno klimo.
Če je zmanjkalo plina, se na novo nafila, in doda barvilo, nato pa bi te moral naročiti čez par 100km, da se ugotovi, kje pušča in napako odpravi.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov