Imam Golf 5, letnik 2005.
Pred nekaj časa (par mesecev) je moja punca speljala dol z visokega robnika in obstala na njem. Avto se je nataknil na pleh, za zavornim diskom, mislim, da ta pleh bolj kot ne samo varuje sam disk

slika je iz interneta, ampak toliko, da se ve, tisti črni pleh, tik za diskom je mišljen
No, potem sem kolo vzel dol in ob amaterskem (mojem) pregledu je bilo videti vse normalno.
Zdaj pa imam sledečo težavo: sprednje desne zavore mi ob nizkih hitrosti (ko zaviram) cvilijo. Notranja zavorna ploščica pa je kar 1mm bolj obrabljena kot zunanja (zamenjane so bile lani). Zavorni disk je pa ob vsaki vožnji vroč, saj sumim da ploščica ves čas pritiska gor na njega, tudi ko ne držim zavore. (levi disk je ob tem lepo ohlajen, prijetno topel). Prav tako se mi ob določenih hitrostih prikradejo žvižgi, to sem že prišel gor zato, ker se ploščice ne obrabljajo enakomerno in je ob robu ploščice takšen rob, ki ga morem občasno pobrusiti; ker na levi strani tega nimam, mislim da je vse to povezano.
Kaj storiti? optika verjetno ne bo pomagala? v avto se mi res ne da veliko preveč vlagati, zakaj preveč, zato me je skoraj iti strah k avtomehaniku, ker do zdaj sem še vsakega preplačal 150%.
v jeseni bom itak kupil novega golfa, ampak do takrat mi je pa še vseeno pomembno, da se v tem vozim koliko toliko varno

Hvala za pomoč.