Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko To maj 15, 2007 11:34 pm

Ja meni se je na zadnjem odbijaču in na zadnjem levem blatniku od štrajfiksa.
Koliko to stane, da ti spiha dol lak in na novo polakira ? 100€? 150€ ?

Uporabniški avatar
j4n3k
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a j4n3k Sr maj 16, 2007 12:41 pm

Odvisna kolk je za delat maš kako sliko?

mardy
Novinec

Re: Luščenje laka?!

Napisal/-a mardy Sr apr 23, 2014 9:09 am

Hoj,

Da ne odpiram nove teme...upam, da sem jo postavil v pravo... :)

Imel sem manjšo nesrečo, bolj po neumosti, v glavnem avto sem rikverc parkiral, misleč, da avto več ni v brzini spuslil sklopko in avto je "skočil" v zid. Rezultat je napokana barva-lak (?) na zadnjem plastičnem odbijaču :(. (golf4)

Odbijač je cel, brez vdolbin, le takšne "drevesne letnice" cca. 20cm po dolžini, 5 cm po širini se vidijo. Na dotik se nohet v njih zatika, a sem zadevo spoliral, da se za polovico manj občuti.

Vprašanje...

A se bodo te razpoke sedaj same širile glede na vremenska temperaturna nihanja? Se bo začelo luščiti?

Kaj je za narediti - pošmirglati, pobarvati?

Lp!

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr apr 23, 2014 9:52 am

Če te moti, bo treba pošmirglat in pobarvat. Če te ne, pusti, ker je itak plastika in rjavelo ne bo. Meni osebno se za tako star avto ne bi splačalo odbijačev zaradi tako majhnih poškodb popravljat...nenazadnje so odbijači vedno na udaru.

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Sr apr 23, 2014 11:28 am

Moti me ravno ne, ampak lepo pa tudi ni za videt, še posebej ko sonce obsije zadevo :). Imam namen enkrat peljat k ličarju, da popravi še grehe prejšnjega lastnika na blatniku, pa bi še to saniral, zato me zanima predvsem to, če se bo tole začelo širiti/luščiti. Ne poznam ravno obnašanja napokane barve-laka. Ker če se bo, potem bi raje prej peljal, zdaj se verjetno dá še lokalno zbrusit pobarvat, da ne bo potem potrebno celega odbijača sanirat...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr apr 23, 2014 11:50 am

Nevem koliko se ti splača to delat lokalno, pomoje se ne. In luščit se verjetno bo začelo, eventuelno, ker plastika se širi/krči oz. nasploh deformira (zaradi mehanskih in temperaturnih obremenitev) bolj kot barva. Zakaj pa ne počakaš do luščenja pa takrat saniraš?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov