Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Contessa
Nov uporabnik

Citroen C3 - Težava

Napisal/-a Contessa Po apr 28, 2014 6:28 pm

Pozdravljeni!

Imam velik problem. Kupila sem Citroena C3 1.4.Hdi (70KM) 2002 letnik. Po kratki vožnji domov (20km) sem ugotovila, da se mi prižiga lučka za motor. :roll:

Problem: Kadar mi avto normalno prižge, se začnem vozit in ponavadi v 2.prestavi začne cukat in se spet prižge lučka za motor. Nakar izgubi moč. Takrat tudi na avtocesti ne gre več kot 115km/h. Ustavim se, napumpam "pumpico" (ki jo ima pod haubo), v cevki za gorivo vidim zrak ki ga s pumpico potegne ven in nato spet normalno nekaj kilometrov deluje. Včasih se mi zgodi, da zjutraj ko ga prižgem, začne sam nabijati obrate tam do 1500. Občutek in zvok je takšen kot da bi na gas stiskala. In potem se avto ugasne. Ne vem več kaj naredim, bila sem že pri mnogih mehanikih, zamenjali mi nekakšen senzor, vse filtre, očistili posodo za gorivo in ostale stvari, tesnilo na common rail, vendar še vedno napaka ni odpravljena. Zgodi se tudi, da ko mi napako računalniško izbrišejo, se lahko peljem cirka 2,3 dni in potem spet isto.

Ali je imel kdo podobno težavo oz.bi vedel kaj bi lahko bilo narobe?

Hvala za vse odgovore.

P.s. Aja od tega je že 2 meseca kar se dogaja in nihče ne zna popravit :cry:

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Citroen C3 - Težava

Napisal/-a Fan Po apr 28, 2014 7:15 pm

Pozdravljeni

V koliko se prižge opozorilna lučka, vrže v servisni program, da ne bi prišlo do večje poškodbe motorja. Torej napaka je zabeležena in se jo lahko v obliki kode prebere - ne briše - odpravi okvaro, pobriše napako in vozi veselo dalje. Sedaj če v vaši bližini ni nobenega mehanika/mojstra/popoldanca, ki bi znal priklopiti tester, prebrati napako in to tudi odpraviti ............................ zamenjajte servis, s kakšnim bolj resnim.
Tako na pamet je nemogoče povedati kaj vam nagaja. V vsakem primeru bo potrebno peljati na tester, da se vidi kaj je zabeleženo, to pa je tudi pot do napake.
Lahko je kaj banalnega ( cenen čistilec goriva vleče zrak.................. ), ali kaj resnega.
Napišite od kje se tipka, mogoče se najde kakšen uporabnik, ki vam bo lahko pomagal.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Contessa
Nov uporabnik

Napisal/-a Contessa Po apr 28, 2014 7:32 pm

Pozdravljeni!

Hvala za odgovor. 2 mehanika ki sta ga priklopila na tester, sta rekla da je nekaj v povezavi common rail črpalko, da pa je lahko nešteto stvari in da tester nikoli ne pokaže natančne napake, temveč nekaj približnega. Zdi se mi pa nesmiselno da mi začnejo menjati vse po vrsti in "preizkušajo" : Aha, mogoče bi pa lahko bilo to! :| Avto sem že hotela peljati na obnovo črpalke, vendar so mi rekli, da če bi bila črpalka hin, se sploh nebi mogla peljati. 2 meseca se že preganjam s tem in zadeve nikakor urediti. Drugače sem pa iz Velenja.

Avto sem kupila pred 2 meseci in na poti od kupca se mi je začelo to dogajati. Že tu sem imela težave, ker so mi vsi rekli da gre za prikrito napako, na policiji so mi rekli da je pogodba videno-kupljeno in da ne morem nič. Verjetno je on prav tako naredil, da je napako izbrisal, da je bila začasno neopazna. Sedaj pa še to, da še vedno avto ni popravljen.

Lp.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po apr 28, 2014 7:45 pm

Pozdravljeni

Tester je samo običajno orodje, ki mehaniku pokaže pot do napake, v koliko ga zna ta uporabljati :)
Popravila, kjer se menja nekaj na pamet, so najdražja ........................... Pa se vsaj ve kodo napak-e, ki jih tester izpisuje??

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Contessa
Nov uporabnik

Napisal/-a Contessa Po apr 28, 2014 7:50 pm

Jutri ga peljem še nekemu mehaniku v Laško. Če pa ta ne zrihta, ga pa v prvi jarek potisnem :lol: Bomo videli kaj bo ta rekel, mi pa še noben ni povedal kode napake, tako da ne vem. Bom poročala kako se bo odvilo. Do takrat pa še upam na kakšen nasvet.

Lp.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po apr 28, 2014 9:57 pm

Pumpanje nafte, nabijanje obratov , cuaknje.....Vse to so pokazatelj da nekje v sistem vleče zrak. Tester pa izpiše premalo tlaka na camon rail sistemu....pa smo tam kjer vsi govorijo o množičnih napakah.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Po apr 28, 2014 10:11 pm

Pritisk na CommonRailu ni problem, je pa mazanje črpalke ob pomanjkanju nafte. To vodi v težke težave in stroške. Predihtajte dovod goriva v črpalko in to nujno.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov