Nasveti in napotki ter povpraševanja...

no.1
Nov uporabnik

Ugašanje motorja Peugeot 206

Napisal/-a no.1 Sr feb 20, 2008 6:35 pm

Imam peugeot 206 1,4 letnik 2000. Vsake toliko časa se mi zgodi, da ko pripeljem v križišče ko je rdeča luč in začnem bremzat, se avto kar ugasne, na kontrolni plošči pa se prižgejo vse lučke.Volan pa postane trd.Potem hitro še enkrat zaštartam in avto normalno vže in se peljem dalje.Bojim se namreč, da bo kdaj avto ugasnil na ovinku in bo postal volan trd(nevarnost nesreče).
Ima kdo podobne težave?Prosim za pomoč!

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Sr feb 20, 2008 7:02 pm

verjetno bo potrebno spucati motorček prostega teka in loputo

[^IcEmAn^]
Nov uporabnik

Napisal/-a [^IcEmAn^] Če feb 21, 2008 12:34 am

loputa za bencin verjetno. ista zadeva na 307 (sicer bolj poredko, ampak se mi je na avtocesti ugasal avto, ko sem spustil plin). danes (oz. vceraj) menjali :)

mogoce se vprasanje: ali v prostem teku kaj nihajo obrati in avto "cuka" pri pospesevanju v kaki 2. prestavi? :)

no.1
Nov uporabnik

Napisal/-a no.1 Če feb 21, 2008 9:47 am

[^IcEmAn^] je napisal/-a:loputa za bencin verjetno. ista zadeva na 307 (sicer bolj poredko, ampak se mi je na avtocesti ugasal avto, ko sem spustil plin). danes (oz. vceraj) menjali :)

mogoce se vprasanje: ali v prostem teku kaj nihajo obrati in avto "cuka" pri pospesevanju v kaki 2. prestavi? :)

In koliko te je stala menjava lopute?Mah nič ne cuka avta v nobeni prestavi, niti v prostem teku.

[^IcEmAn^]
Nov uporabnik

Napisal/-a [^IcEmAn^] Če feb 21, 2008 11:16 am

no sej pri men ni blo neko opazno cukanje, mogoce sem ga samo jz cutu :P ampak avto mi je pa zarad te lopute ucasih ugasnu takoj po vzigu..
menjava je bla 300€ plus delo :\ in to 1 mesec po nakupu (ja, rabljen avto). da ne recem da se je zacela tezava dogajat takoj.
a se ti vklopi mogoce lucka za samodiagnozo motorja?

no.1
Nov uporabnik

Napisal/-a no.1 Če feb 21, 2008 12:12 pm

[^IcEmAn^] je napisal/-a:no sej pri men ni blo neko opazno cukanje, mogoce sem ga samo jz cutu :P ampak avto mi je pa zarad te lopute ucasih ugasnu takoj po vzigu..
menjava je bla 300€ plus delo :\ in to 1 mesec po nakupu (ja, rabljen avto). da ne recem da se je zacela tezava dogajat takoj.

A je to tista rumena lučka?
Ko avto ugasne, se vklopijo vse lučke, ki normalno gorijo, ko daš kontakt ... :roll:
Katastrofa so tile Peugeoti jaooooo

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če feb 21, 2008 2:24 pm

Zdaj veš kaj je in ne jamraj, ampak sčisti motorček, v najslabšem primeru pa novega (Copex d.o.o.) Sčistiš ga tako, da ga snameš in namočiš v čistilo za fergazerje za četrt ure (npr. STP v Sparu), dobro spihaš, preveriš kontakte na dovodu in nazaj zmontiraš. Notri so se nabrale usedline od iberlaufa. To ni samo ali pretežno na Peugeotu ampak na vseh avtih podobno. Če imaš Magnetti Marelli motorček, pazi na pozicijo tesnila koničnega batka, da je ne poškoduješ.
Priponke
MeatDoria.JPG

no.1
Nov uporabnik

Napisal/-a no.1 Če feb 21, 2008 6:45 pm

joztom je napisal/-a:Zdaj veš kaj je in ne jamraj, ampak sčisti motorček, v najslabšem primeru pa novega (Copex d.o.o.) Sčistiš ga tako, da ga snameš in namočiš v čistilo za fergazerje za četrt ure (npr. STP v Sparu), dobro spihaš, preveriš kontakte na dovodu in nazaj zmontiraš. Notri so se nabrale usedline od iberlaufa. To ni samo ali pretežno na Peugeotu ampak na vseh avtih podobno. Če imaš Magnetti Marelli motorček, pazi na pozicijo tesnila koničnega batka, da je ne poškoduješ.

In kje je ta motorček? :cry: Nisi namreč napisal, kje se nahaja...pa misliš da je sigurno ta motorček kriv, glede na to da v prostem teku ni nobenih težav z motorjem(se pri prostem teku nič ne sliši oziroma čuti)?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če feb 21, 2008 7:54 pm

Ko spustiš gas, elektrostikalo, vsi mu rečejo potenciometer na loputi, vklopi regulator prostega teka, ki skrbi, da motor teče na ene 700 obratih. Lociran je na sesalnem kolektorju blizu lopute. Če ne veš za kaj gre, prepusti to bolj izkušenemu.

[^IcEmAn^]
Nov uporabnik

Napisal/-a [^IcEmAn^] Pe feb 22, 2008 1:22 am

no.1 je napisal/-a:
[^IcEmAn^] je napisal/-a:no sej pri men ni blo neko opazno cukanje, mogoce sem ga samo jz cutu :P ampak avto mi je pa zarad te lopute ucasih ugasnu takoj po vzigu..

A je to tista rumena lučka?
Ko avto ugasne, se vklopijo vse lučke, ki normalno gorijo, ko daš kontakt ... :roll:
Katastrofa so tile Peugeoti jaooooo

a ti gori tista rumena lucka kej? med voznjo..

sixers3
Nov uporabnik

Re: Ugašanje motorja Peugeot 206

Napisal/-a sixers3 Po maj 05, 2014 9:32 am

imam enak problem kot ustvarjalec te teme

koliko bi me stalo popravilo peugeota 206 bencin.. da bi popravil to loputo za bencin?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Re: Ugašanje motorja Peugeot 206

Napisal/-a Fan Po maj 05, 2014 2:58 pm

Pozdravljeni

Za ugašanje, spreminjanje rpm motorja ali cukanje je lahko več krivcev:
- kisikova sonda
- senzor temperature motorja
- okvarjena ali zapacana dušilna loputa
- okvarjen ali zapacan motorček prostega teka

Prve dva se lahko preveri s testerjem, v večini primerov je potrebna menjava. Slednje dva pa v večini potrebujejo samo čiščenje ( nekatere tipe dušilnih loput je potrebno po čiščenju nastaviti )

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov