Nasveti in napotki ter povpraševanja...

grand
Nov uporabnik

Problem z zavorami

Napisal/-a grand Ne maj 04, 2014 8:37 am

Imam problem z zavorami na Toyoti Land Cruiser.
Prva težava je,da ko zaviram se na pedalu čuti kot da bi šel gor in dol.Zamenjani prvi diski,ploščice,čeljusti obnovljene!
Zadnji del komplet obnovljen pred cca.pol leta.
Druga težava je,da ko je avto ugasnjen in pritisneš zavoro je pedal trd,ko pa avto vžgeš in pritisneš zavoro se pedal pogreza-skoraj do konca.Je morda potrebno ponovno odzračiti sistem ali menjati glavni zavorni cilinder?
Hvala za pomoč!

LP

Jerry007
Novinec

Re: Problem z zavorami

Napisal/-a Jerry007 Ne maj 04, 2014 10:03 am

"Druga težava je,da ko je avto ugasnjen in pritisneš zavoro je pedal trd,ko pa avto vžgeš in pritisneš zavoro se pedal pogreza-skoraj do konca.Je morda potrebno ponovno odzračiti sistem ali menjati glavni zavorni cilinder?"
Dokler je tako te naj ne skrbi, ker to je pri vseh enako :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne maj 04, 2014 10:18 am

Pozdravljeni

Skratka potrebno bo razmisliti, ali:
- reklamirati kjer so to urejali
- peljati na drug servis in ponovno imeti strošek

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

grand
Nov uporabnik

Napisal/-a grand Ne maj 04, 2014 12:28 pm

Pozdravljeni,
vse to se je dogajalo pred menjavo,zato sem tudi vse to zamenjal.Sumil sem na zvit ali počen disk v sredini(hlajeni).
Diski in ploščice so od TRW,vse ostalo temeljito očiščeno.Delal sem sam-ni bilo prvič.
Mogoče sem narobe napisal pri pogrezanju pedala zavore.Ko je avto prižgan in pritisneš zavoro čutiš kako se pedal pogreza in tako je z vsakim pritiskom na pedal(kot bi nekaj spuščalo).Zavorne tekočine je dovolj in nikjer ni sledu da bi spuščala.

LP

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne maj 04, 2014 12:46 pm

Moje mnenje je, da je že vgrajeni material bolj kot ne cenenega proizvajalca... ampak ok, pustimo to, za normalno vsakdanjo vožnjo je, čeprav je material na težjem avtu veliko bolj obremenjen.

Me pa zanima slednje... se pedal pogreza pri delujočem vozilu na mestu ali med vožnjo? Kajti pri nekaterih znamkah je povsem normalno, da gre pedal praktično skoraj do tal, ob delujočem ter mirujočem vozilu.

Seveda pa preverite nivo zavorne tekočine, jo zamenjajte če je starejša od dveh let, in prezračino z za to namenjeno napravo.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne maj 04, 2014 6:19 pm

grand je napisal/-a:vse to se je dogajalo pred menjavo,zato sem tudi vse to zamenjal.Sumil sem na zvit ali počen disk v sredini(hlajeni).
Diski in ploščice so od TRW,vse ostalo temeljito očiščeno.Delal sem sam-ni bilo prvič.
LP

Pozdravljeni

Za samo tresenje stopalke je lahko več faktorjev. Vseeno je, kdo je menjal in kolikokrat je to počel, dejstvo je, da je spregledal bistvo napake ali pa ni bilo prisotno dovolj znanja .......................... kolo dol in fizično preveriti, kaj blokira.
Dokler se ne odpravi napake, naj se ne menja zavorne tekočine ali kakorkoli spotika v glavni zavorni cilinder - ker se bo naveličal sodelovanja, to pa pomeni - stroški.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

grand
Nov uporabnik

Napisal/-a grand Sr maj 07, 2014 7:21 pm

No,pa so zavore zrihtane!
-zamenjana tesnila v glavnem zavornem cilindru
-zadaj menjani diski in ploščice(prej ATE sedaj TRW) pa da vidimo za koliko časa
Hvala za nasvete!

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov