Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MISKOLIN
Nov uporabnik

Peugeot Partner cuka, ne teče v leru

Napisal/-a MISKOLIN Pe apr 15, 2011 11:51 am

Povsem obupana.... Peljala sem ga k "dvoriščnemu mehaniku" (ki je vsa ta leta menjaval olje itd., avtu nikol nič ni blo), ker je nenadoma začel cukat in izgubljal moč. Sredi vožnje, po recimo 5, 10 minutah, kot da bi nenadoma dala nogo z gasa. Če sem fejst dvignila obrate, se je spet zbudil. Okej, odpeljem avto k mojstru, pa mi prijavi, da rabim tavelik servis, menjav vse jermene pa to, ker ima 95000 km in je ravno prav star. Jasnoda sem mislila, da bo napaka odpravljena, pa še generalni servis, wow! OK, dam 450E, se odpeljem na izlet in avto cuka po 5 minutah od doma, da so nam glave odpopadale! Po sprehodu hočem vžgat za domo, ne vžge! Probavam vse mogoče, gas do daske, končno vžge, gremo in srečno prispemo domov. Vrnem avto k mehaniku, obljubi, da ga bo priklopil na neke meritve in zrihtal. Po 1 tednu ga danes prevzamem, mi pravi, da je menjal bencinsko pumpo, čistil smeti iz rezervoarja, da pa ne smem vžigat takoj, ampak moram čakat 6-7 sek!? Pa sej je bencinar, ni dizel? Ja, tko to mora bit, drugač v leru ne laufa, kot je treba. WTF? Sem kar vžgala, tko kot sem ga 10 let vžigala, je šlo, ker ga je prej natoriral in na sonce dal, khm... No, se peljem dam, tko bolj brez energije, ampak gre, hočem parkirat, dam v ler in crkne. Vžgem, dam v rikverc, crkne. In se scmerim.... dala 650E, avtu pa nč bolš! Pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiz kašn pametn nasvet? Hvala, hvala, hvala, LPM

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Peugeot Partner cuka, ne teče v leru

Napisal/-a Fan Pe apr 15, 2011 12:13 pm

Pozdravljeni

Kje pa stoji to vozilo?? V koliko vam Ljubljana ni predaleč se oglasite pri meni - nagaja vam ( slab stik ali umazano/potrebno čiščenja ) oden od senzerjev ( CTP ali IAT ) ki je v sesalni loputi. Lahko pa vam to uredi tudi vsak avtomehanik ( no vašega se izogibajte ).

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Pe apr 15, 2011 1:10 pm

Tudi jaz ti priporočam, da zamenjaš ""mehanika""...

MISKOLIN
Nov uporabnik

Napisal/-a MISKOLIN Ne apr 17, 2011 5:56 pm

Fan,

hvala, vidim, da ste na Viču, to je super, jaz sem v centru. Koliko pa me bo stalo to čiščenje, ki ga priporočate in kdaj lahko pridem? Hvala, LPM

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne apr 17, 2011 6:54 pm

Pozdravljeni

@ MISKOLIN
Senzorje vam bom ščistil brezplačno, v tem času pa boste v miru spili kavo. Hja.................čas.................se slišiva po telefonu

Lep pozdrav

MISKOLIN
Nov uporabnik

Napisal/-a MISKOLIN Če apr 21, 2011 10:09 am

@Fan,

najlepša hvala za info, pomoč in pregled mojega "pacienta", ki ste ga skladno z obljubo opravili brezplačno.

@ostali sotrpini; zadnja diagnoza: verjetno bo potrebna menjava lambda sond. Sporočim, ko uredim. Srečno vsem, LPM

Gazdax
Nov uporabnik

Napisal/-a Gazdax To maj 13, 2014 8:53 pm

Peugeot Partner 1.4 Bencin letnik 2002 sredi vožnje prav tako cuka in se ugasne...nek čas se neda prižgati težava se ponavlja iz dana v dan...trenutno sploh ne prižge (motor ne dobi bencin in ni iskre na motorju)

Rabim pomoč?

Najlepša hvala!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To maj 13, 2014 9:43 pm

Pozdravljeni

Za začetek na vozilo priklopite tester...................

lep pozdrav

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky To maj 20, 2014 5:13 pm

Poizkusite z rezervnim ključem še
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov