Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

čudno..temperatura?

Napisal/-a no-body To maj 27, 2014 9:38 pm

lep pozdrav.imam en čuden problem na volvotu 2.5 tdi(audijev 5 linijski motor) letnik 02.Zadnjič sem bil na poroki in smo se vozili v koloni po hribih se vmes vstavljali, speljevali itd.Temperatura motorja mi je narasla tik pred rdečem poljem, tako da je avto že javil da temperautra narašča.Glih v tistem momentu smo se vstavli (pri cerkvi).Dam ventilacijo na vroče in temperatura pade na normalno v približno 10 sekundah.Ventilator kilerja je delal na polno,gretje tudi.Potem ko smo šli nazaj se spuščali je bila temperatura vseskozi normalna.Vožnja po mestu tudi ne predstavlja težav.Cager ne niha je vedno tako kot mora biti.Na mestu tudi.
Glihkar sem se vrnil od mehanika.Tester ne pokaže nobene napake.Preden sem prišel domov sem šel za foro počasi na Šmohor.Vzpon je kar velik in dolg.Temperatura vseskozi normalna,gretje dela,nivo hladilne tekočine normalen.Potem sem se vstavil sredi vzpona in v leru poviševal obrate.Ventilator takoj vključi tik pred sredino skale na prvo stopnjo.Laufa tekoče.Temperatura normalna.Ugasnil se je po 2 minutah.Hladilnik(kiler) ni zabit, je lep, nič "perel"

sem že stal sredi poletja v kolonah na klancih ko sem se vračal s polnim avtom iz morja.Cager temperatue je bil skos pribit na sredini oziroma malenkost prej.

Termostat že imam,senzor za temperaturo dobim jutri ker bom oboje menjal preventivno.
Me pa zanima če je imel kdo že kdaj podoben problem?ali se je samo senzorju malo sfuzlalo ali pa je termostat malo štrajkal?
Zadnjič spremenil no-body, dne To maj 27, 2014 9:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Re: čudno..temperatura?

Napisal/-a čare To maj 27, 2014 9:42 pm

Mel jaz ja,cagru se je malo odpeljalo.Temperatura na MAX. cevi pa mlačne,malo tok-tok po armaturi in gas dalje.Sem pa jaz bil pripravljen na to,ker me je to že večkrat zayebavalo.

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body To maj 27, 2014 9:44 pm

zanimivo :) pa še vozil sem nevesto in glih na ta dan se je moralo to zgoditi.Nič mi ni blo jasno kaj mu je.Upam da je res to bom pa vseeno pomenjal termostat in senzor.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr maj 28, 2014 7:47 am

no-body je napisal/-a:zanimivo :) pa še vozil sem nevesto in glih na ta dan se je moralo to zgoditi.Nič mi ni blo jasno kaj mu je.Upam da je res to bom pa vseeno pomenjal termostat in senzor.

ja to je bil znak da nevesta ne sme do cerkve pridt. :D
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov