Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Re: Clio- problem z oljem?

Napisal/-a ESX To jun 03, 2014 5:55 am

Na šipki se gleda spodnji nivo in z njo ni nič narobe

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola To jun 03, 2014 6:38 am

Perica je napisal/-a:Zivjo!
Imam problem, ceprav nisem ravno 100% ...
Stvar je sledeca: v avtu imam zaslon, na katerem se mi ob vsakem vzigu motorja prikazejo "krogci" ki prikazujejo nivo olja! Teh krogcov je 6, in ce olja zmanjkuje, zacnejo eden za drugim izginjati tudi krogci.

No, danes zjutraj sem se vsedel v avto in manjkala sta mi 2 krogca .... zato sem se "rocno" preveril nivo olja in je res na palcki bil nivo olja slab centimeter pod MAX oznako!

Ko pa sem prisel domov, je avto 3 ure stal pri miru (naj omenim da avto sicer stoji v garazi, vendar je temperatura v njej enaka zunanji temperaturi) in sem zopet preveril nivo olja .... prikazani so vsi krogci, in tudi na palcki sega olje skoraj do MAX.

Sedaj pa me zanima, zakaj se to dogaja? Ima to kaksno vezo s temperaturnim raztezanjem olja??? Se mogoce skrci pri nizjih temperaturah???

Ceprav tole krcenje se mi ne zdi ravno smiselno, ker se mi do sedaj pozimi ni to dogajalo .... Aja, olje pa je ELF.

No, upam da razumete moj problem in da me boste z odgovori malce pomirili .... ker upam da mi ne pije olja!?!?

LP, Peter

Matr in kaj je narobe če pije olje.poglej si v knjigo piše točno kok olja porabi na toliko in toliko km.

rafunc
Novinec

Napisal/-a rafunc Sr jun 04, 2014 6:52 pm

ESX je napisal/-a:Na šipki se gleda spodnji nivo in z njo ni nič narobe

Hvala lepa za odgovor, sem pa ugotovil, da se palčka vsakič ko jo izvlečeš malo ukrivi, zato je pravilen tisti spodnji nivo, če jo poravnaš malo v desno,pa je na obeh straneh enako.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov