Nasveti in napotki ter povpraševanja...

blazkom
Stalni uporabnik

Ford focus prosti tek

Napisal/-a blazkom Po jun 16, 2014 9:59 am

Pozdravljeni.
Imam ford focusa letnik 2007 z motorjem 1.6 bencinarja oznama mislim da je vct-vt.
Problem je v tem da ko se ustavim obrate pusti v cca 1200 ter jih tako drzi kar nekaj casa cca pol minute ter za tem pade za kake pol sekunde na 800 ter nato spet narastejo nazaj na 1200.

Opazil sem tudi da ko vklopim klimo padejo na 800.

Ali bi posodobitve v motorne elektronike reslio tezavo?

Kaj bi se lahko bilo?

Lp

ddejc
Novinec

Re: Ford focus prosti tek

Napisal/-a ddejc To jun 17, 2014 10:00 am

Zna bit, da puščajo cevke podtlačnega sistema. Ni podtlaka in imaš višji prosti tek. Snami dol eno cevko nekje. Če se motor ne bo odzival si našel vzrok. Najbolj priročno je, če snameš dol na regulatorju tlaka goriva, ki je vakumsko krmiljen. Ob enem pa še preveriš, če se ustvarja podtlak v cevki.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri To jun 17, 2014 11:26 am

V kolikor se pogosto voziš na rezervi in vsakič še skoraj rezervo sprazniš - preden greš tankat, da se zgoditi, da ti je zapacan motorček prostega teka.
Iz rezervoarja ti potegne smeti.

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom To jun 17, 2014 11:29 am

Hvala. Bi lahko vseeno za sekundo padlo na 800 obratov?
Opazil pa sem tudi da ce vklopim klimo pade na 800, ce vklopim luci pade za 50-100 obratov.

Je pa res da sem ko se je to zgodila bil na rezervi (cca 70km do praznega tanka). Ali pa motorcek spucas ga moras pobovno nastaviti s testerjem? Pozna kdo koga ki "se ukvarja" s takimi stvari in da ni oderuski?
Lp

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom To jun 17, 2014 3:59 pm

Pozdravljeni,

hvala za namige, torej napaka je na podtlačnem sistemu kjer je luknja, ko jo zamašim s prstom avto dobi normalne obrate.

Sedaj pa me zanima kje bi dobil najceneje tako cevko, vrjetno prit? vendar me moti nastavek cevke v motor, ali je to hidravljično zaprešano v motor oz kako jo lahko losam iz motorja? na drugi strani deluje kot da se cevka samo sname.

Slika
Slika
Slika
LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 13 gostov