Nasveti in napotki ter povpraševanja...

salke
Nov uporabnik

Ford mondeo 2011 -servo, letev

Napisal/-a salke Po jun 30, 2014 1:46 pm

Prosim za pomoč oz. info. Imam Ford Mondeo 1,6 TDCI letnik 2011. Zadnji mesec mi je v predelu volana pri zavijanju v levo (pogosto, a ne vedno) in včasih pri speljevanju začelo pokati v volanu, počilo je vedno samo enkrat. Avto sem odpeljal na pooblaščen servis kjer so mi povedali, da bi naj bila pokvarjena posoda za serv volan in letev. Popravilo oz. menjava bi naj stala (samo letev in posoda) brez dela nekaj čez 1.000 €. Svetovali so mi, da se naj iz varnostnih razlogov ne vozim po avtocesti, ker lahko "spusti" posoda za servo, in tudi če bom sukal volan se kolesa ne bodo premikala in bo šel avto naravnost... to se mi zdi malo čudno, zato me zanima ali je to res? dosedaj avto zavija normalno in razen poka ni drugih posebnosti. zanima pa me tudi, če je cena popravila realna -brez dela več kot 1.000 €? prosim pa tudi za nasvet, če lahko s to okvaro (realno gledano), grem na morje, po avtocesti seveda, ali naj po njihovih navodilih avto postavim v kot in ga imam (do popravila) za okras... Rajši preverim in zaprosim za drugo mnenje, da se ne bom znebil več kot jurja, kar pri prvem... Dejstvo je, da morem dat zadevo popravit, zanima pa me če je to potrebno narediti takoj ali lahko počakam še kaki teden, dva? kakšne so lahko posledice, dodatne okvare, takojšnjega nepopravila...

Za odgovor se vam zahvaljujem.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Ford mondeo 2011 -servo, letev

Napisal/-a Fan Po jun 30, 2014 2:06 pm

Pozdravljeni

Ja, v koliko vozilo ni brezhibno je bolje da je parkirano - predvsem bolj varno! Sedaj če je strošek popravila realen ali ne, je vseeno, v omenjenem servisu je pač takšna cena, mogoče je kje drugje manj ali pa celo več. Vseeno pa bi na vašem mestu, poiskal še drugo mnenje ...................................
Preverite pri: http://www.servo-com.si/

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

salke
Nov uporabnik

Napisal/-a salke Po jun 30, 2014 2:22 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Ja, v koliko vozilo ni brezhibno je bolje da je parkirano - predvsem bolj varno! Sedaj če je strošek popravila realen ali ne, je vseeno, v omenjenem servisu je pač takšna cena, mogoče je kje drugje manj ali pa celo več. Vseeno pa bi na vašem mestu, poiskal še drugo mnenje ...................................
Preverite pri: http://www.servo-com.si/

Lep pozdrav

hvala za odgovor, zanima pa me kaj se mi lahko, v najslabšem primeru, zgodi (oz. če je trditev servisa pravilna) ali mi res lahko zaradi omenjene napake volan totalno odpove? ali pa pač servo crkne, motat pa še vedno gre? na popravilo pa avto definitivno gre, samo bi to rajši po morju rihtal, ker sedaj, za mestno vožnjo, rabim avto cel teden...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po jun 30, 2014 2:34 pm

v nobenem primeru se ne more zgodit da bi ti volan obračal kolesa pa bi šl naprej( v kolikor je diagnoza ki so jo podali pravilna)
volan je fizično povezan z letvijo preko ozobljenja in se ne more ozobljenje toliko znucat da bi se to naredilo..vsaj jaz še nikoli nisem slišal za tak primer.
lahko se zgodi da ti steče olje ven in nimaš servo podpore (bos imel trd volan)
bi pa blo smiselno poklicat v servocom pa povprašat koliko stane obnova letve (v kolikor je obnova mogoča)
obstaja tudi možnost da so ti podali napačno diagnozo in ni v okvari letev ampak križ (tu se zna narediti da gre avto naravnost kljub sukanju volana) samo zelooo dvomim da je to tok znucan
lahko pa imaš zračnost v notranjem volanskem koncniku..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po jun 30, 2014 2:35 pm

Pozdravljeni

Na to vprašanje pa si boste morali odgovoriti sami - kakor tudi sprejeti odgovornost.
Potrebno je vedeti, da vsak nasvet ................... se s popravili lahko odlaša, je zavajajoč, kajti nihče ni videl kakšna je okvara, je samo nekaj opisa, kar pa je na kraju premalo, za dajanje nasveta, da se lahko vozite z okvarjenim vozilom!
Oglasite se pri lokalnem mehaniku/mojstru/popoldancu, naj pogleda in poda mnenje.

Lep pozdrav

salke
Nov uporabnik

Napisal/-a salke Po jun 30, 2014 6:10 pm

abbe je napisal/-a:v nobenem primeru se ne more zgodit da bi ti volan obračal kolesa pa bi šl naprej( v kolikor je diagnoza ki so jo podali pravilna)
volan je fizično povezan z letvijo preko ozobljenja in se ne more ozobljenje toliko znucat da bi se to naredilo..vsaj jaz še nikoli nisem slišal za tak primer.
lahko se zgodi da ti steče olje ven in nimaš servo podpore (bos imel trd volan)
bi pa blo smiselno poklicat v servocom pa povprašat koliko stane obnova letve (v kolikor je obnova mogoča)
obstaja tudi možnost da so ti podali napačno diagnozo in ni v okvari letev ampak križ (tu se zna narediti da gre avto naravnost kljub sukanju volana) samo zelooo dvomim da je to tok znucan
lahko pa imaš zračnost v notranjem volanskem koncniku..

Hvala za odgovor, ravno to je bila glavna stvar, ki me je zanimala, nisem ravno neki ekspert (no, sploh nisem in me lahko glede avta marsikaj napiz...) :D samo se mi je vseeno zdela izjava mehanika "malo iz trte zvita" - da bi lahko volan, zaradi serva, izgubil povezavo s kolesi in se le ta sploh ne bi odzivala... to mi je jasno da, ce servo crkne je pac volan bol trd, podpisem, ono drugo pa... sedaj pa prosim, ce je ze kdo to dvoje popravljal, obnavljal me zanima koliko to pride tako cez palec, obnova oz. Menjava... moj "mehanik"-kolega, ki mi vse rihta, je ta teden na morju, zato pac tako malo zbiram "infote" po spletu...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jun 30, 2014 7:35 pm

V nobenem primeru ne ostaneš brez volana.Ostaneš lahko le brez serva in potem je volan res trd-trši kot pri serijskih brez serva in če nisi pripravljen boš mel precej dela tam po cesti.Počakaj ti svojega mehanika kolega ki te najbrž ne nteguje pa naj poda mnenje kaj in kako.Če je res kar so rekli na servisu je hitro jurčka ja in pri takih denarjih je fajn še komu peljat pokazat .

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po jun 30, 2014 8:21 pm

Kaj pa se je dogajalo kiam ceed da so ostale brez volana?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jun 30, 2014 8:47 pm

Noben volan nima wireless povezave med obročem in letvijo tko da brez ne moreš ostat dokler se kaj ne spuli ali odtrga.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jun 30, 2014 8:49 pm

Se pa znajo kake bolanije dogajat pri elktričnih servo volanih.Kako trganje volana iz rok...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po jun 30, 2014 11:48 pm

Blinder je napisal/-a:Kaj pa se je dogajalo kiam ceed da so ostale brez volana?

čare je napisal/-a:Noben volan nima wireless povezave med obročem in letvijo tko da brez ne moreš ostat dokler se kaj ne spuli ali odtrga.

Pozdravljeni

Pri Kiah Ceed je odpovedal senzor na volanski letvi, elektronika pa je spustila sklopko ( povezava med volanskim drogom in letvijo ) .................... na ovinku si lepo zavil - no ja samo vozilo je šlo naravnost :( Veliko Ceedov je bilo tako razbitih, vsaj na začetku - prvo leto. Nato so popravili program, da je pri okvari volana samo posvetila MIL lučka in volan je bil nehumano trd ( ugasnjen motor na volanu ).

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica To jul 01, 2014 8:24 am

:shock: :huh:

salke
Nov uporabnik

Napisal/-a salke To jul 01, 2014 5:28 pm

Hvala vsem za pomoč in nasvete, jutri grem vprasat se na drugi pooblaščeni servis, njim pa ne bom opisoval napake ampak bom rekel samo, da je nekaj spredaj narobe in da slisim pokanje, pa bomo vidli kaj bodo nasli... :D
sedaj pa se en info, ta avto sem kupi pred malo več kot tremi meseci pri prodajalcu z rabljenimi vozili, doplačal sem se za gsv garancijo (mislim da za motor in se nekaj), vem, da omenjena garancija te napake ne krije, druge garancije od prodajalca nisem prejel! zanima pa me ali lahko zgoraj napisano napako vseeno uveljavljam kot napako (skrito) in zahtevam vsaj del stroskov popravila od prodajalca? Pri nakupu sem prejel racun za nakup avtomobila, gsv garancijo in naprintane servise avtomobila (avto je bil uvozen iz francije), pogodbe nisva podpisala nobene, no vsaj jaz je nimam v"arhivu"- pri prepisu je slo vse ok skoz, registracija tudi, homologacijo imam. Zanima me ali laho kaj uveljavljam pri prodajalcu? Na netu sem razbral (pri brskanju), da mi kao po zakonu pripada 1 mesec garancije, spet na drugi strani pa sem zasledil, da ce kupujes od pravne osebe da imas 1 leto "garancije" na stvarne napake sedaj pa ne vem ali je to stvarna napaka ali ne in ce se sploh naj spustim vto, ali pac popravim sam imam mir in je stvar zakljucena... oni na prvem servisu mi je rekel, da to ziher ni napaka, ki bi naj nastala v teh treh mesecih od nakupa...

hvala vam za pomoc

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To jul 01, 2014 9:03 pm

Pozdravljeni

Kaj ko bi najprej ugotovili kje je napaka in šele potem študirali kdo bo to plačal. Predvidevam, da se je vozilo nabavilo rabljeno, z pol milijona kilometri ( no ja nekaj so jih prevrteli nazaj ) .........................
Vse okvare, ki so nastale iz naslova obrabe ( uporaba vozila )..................... se pri rabljenem vozilo ne šteje v garancijo

lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov