Nasveti in napotki ter povpraševanja...

aereo132
Novinec

renault 5 vcasih ne vzge

Napisal/-a aereo132 Sr jul 09, 2014 2:30 pm

pozdravljeni
doma imamo omenjeni avto r5 1995 1.4 five 250000 km . tezava pa je ta avto se uporablja na vsaka 2 meseca po 4 dni in avto dela normalno in vcasih se ugasne in ne vzge vec ko stoji 1 dan na mestu pa vzige normalno tudi prosti tek niha ker nimam obratometra nevem za koliko obratov poskakuje 2. problem je ko je malo vecji klanec in ce se ustavim v klancu bo tezko speljal obrate dvigne ampak avto gre nazaj kot da bi spustil zavoro ko prime pa zacne pri nizkih obratih cukat-(predvidevam da je sklopka- ampak mi ne zgleda da je previsoka ker po ravnem se da normalno speljat in vozit)

ker se avto uprablja za njivo in ni registriran mi se ne splaca vlagat v njega
pa se to svecke so menjane leta 2006 zracni filter 2007 olje,filter pa pred 100km
lp.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: renault 5 vcasih ne vzge

Napisal/-a Fan Sr jul 09, 2014 4:49 pm

Pozdravljeni

Ker vozilo ne ve da se vam ne izplača vlagati nanj .................... pričakuje kakšne nove dele. :)

Preverite:
- razdelilno kapa in rotor, senzor položaja motorja ( pritjen je na zvonu ( 2x M6 vijak, kjuč 10 ), podatke jemlje z vstrajnika ), podtlačne cevi, še posebej to, ki je pritjena na senzor zraka ( črna škatlica na požarni steni ), lahko bi nagajala kisikova sonda - tester ( 12 pinski priklop )
Pri vsem tem pa predvidevam, da se črpalka goriva sliši, ko se da kontakt!

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

aereo132
Novinec

Re: renault 5 vcasih ne vzge

Napisal/-a aereo132 Sr jul 09, 2014 5:33 pm

hvala ..

ja crpalka goriva se slisi,cevke so videti vredu .. kaj pa kaksen preiskus ce je pocen kolektror kako je najlazje ugotoviti ce je res pocen ker ima tudi bolj cuden zvok z lucko se pa ne da videt

me moti edino to ker se ugasne in ne vzge vec kot bi ga zalivalo drugi dan pa vse normalno kot da ni nic bilo
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov