Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Peugeot 406 Coupe 2.0 bencinar - mrzel se zaganja

Napisal/-a DePalmo Po jun 23, 2014 12:36 pm

Sedaj pa tudi mene zanima kaj bi lahko bilo. Par (bivših) mehanikov mi je že reklo da je to normalno za ta motor, a meni se ne zdi več.

Avto je Peugeot 406 Coupe 2.0 16v bencinar, letnik 2000, RFR oznaka motorja (če kaj nuca :)), prevoženih 212.000 km redno servisiran med 10. do 15.000 km, olje samo predpisano Total Quartz 9000 5W40, filtri WIX, klima večina časa na OFF, vožen umirjeno, občasno ga pa fino prepiham da tudi peto zvrti do konca.

Avto ko je mrzel se zaganja že nekaj časa, sicer ravno toliko da obrati nihajo in do sedaj me je malce motilo, včeraj sem pa imel mrzlega prižganega ko sem stal na mestu in sem že po izpuhu slišal da se motor zaganja bolj kot ponavadi. Ko je motor ogret se sicer še zaganja, a precej manj. Odkar imam avto še ni imel mirnega teka, razen če je prižgana klima, takrat pa ima vedno konstantne obrate.

Na testerju že nekaj časa ni bil, nazadnje ni bilo nobenih napak. Ko sem ga kupil, se mu je spucalo motorček prostega teka ter par drugih cevi okoli motorja.

Kak predlog kaj se naj pogleda oz. mogoče kdo celo ve kaj bi lahko bilo narobe?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Peugeot 406 Coupe 2.0 bencinar - mrzel se zaganja

Napisal/-a Fan Po jun 23, 2014 8:54 pm

Pozdravljeni

Pregled podtlačnih cevi in priklop na tester ..............................................................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo To jun 24, 2014 3:28 pm

Sem upal da se boste vi oglasili :)

Se bo pogledalo in poročam. Zaenkrat pa hvala.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To jun 24, 2014 11:37 pm

Pozdravljeni

V koliko se bo prgledovalo s testerjem, se naj priklopi mrzel motor, prižge vozilo, ter spremlja parametre delovanja, vse do delovne temperature motorja, v koliko bi senzor temperature motorja kazal kaj čudnega .................. je zanič, prav tako se bi posvetil koliko zraka dobi motor, lahko bi bila kakšna cev preparela in vleče narobe zrak, kakor tudi kjerkoli okoli dušilne lopute

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo To jun 24, 2014 11:55 pm

Seveda se bo priklopilo mrzel motor, tega mi ni potrebno povdarjati ;) Se bo spremljalo parametre, samo če bi bil okvarjen senzor temperature motorja, bi verjetno tudi v števcu kazal čudno, kar pa ne... vsaj ne očitno.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Sr jun 25, 2014 6:38 am

DePalmo je napisal/-a: samo če bi bil okvarjen senzor temperature motorja, bi verjetno tudi v števcu kazal čudno, kar pa ne... vsaj ne očitno.

Ločeni zadevi....

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Po jul 21, 2014 12:36 pm

Avto je bil prejšnji teden na servisu in poleg rdnega servisa se je pregledalo še omenjene cevi ter avto se je mrzlega priklopilo na tester, napake se ni zaznalo nikjer, mi je pa mehanik spucal raznorazne senzorje (sem že pozabil vse katere) in motorček prostega teka. Čez vikend je avto imel precej bolj miren tek, se pa napake še vedno ni odpravilo v celoti.

Mehanik trdi da je to hiba teh motorjev in da se vsi malce zaganjajo, mi je tudi trdil da je že imel primer kjer so dejansko menjali dročnike in neke ležaje (odmične gredi?), napaka je zginila za kakšen mesec a nato se je ponovila.

Žal nisem tehnični tip človeka, tako da si mi vsi izrazi o senzorjih ter ležajih ušli iz glave oops

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Po jul 21, 2014 1:54 pm

Hvala za link, bom pregledal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten