Nasveti in napotki ter povpraševanja...

robert1
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

cukanje

Napisal/-a robert1 Če mar 04, 2004 7:09 am

Mene pa zanima, kaj bi lahko bil problem, da avto (Opel Kadett, l.1991, LS, 190000 km) , ko je hladen, cuka pri pospeševanju.
Sicer vžge takoj in v praznem teku laufa v redu, ko pa se želim z njim peljati, pa, kot da nima moči in se lahko z njim kakšne prve tri kilometre vozim največ v tretji prestavi.
Razen, če ga zjutraj pustim na mestu laufat kakšnih 5 do deset minut, potem gre v redu.

Pa zanima me še, koliko bi stalo, če bi dal zamenjati teflone .

Saj spušča olje na glavi motorja, svečke postanejo sajaste in seveda tudi kadi.

R.

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jonas Če mar 04, 2004 7:17 pm

Hm, morm rect da sm meu jz podobne tezave kar se cukanja tice (Opel Astra) takoj ko sm avto kupu. Pol pa k sm servis naredu je bols, sam itak....ce takoj k ga uzgem pohodm, bo tud cuku mal pr pospesevanju, more se ogret najprej. Sam je pa bol zaskrbljujoce to, da se lahko najvec v tretji prestavi vozs...nevem, ce hocs ti lahko dam cifro od enga uredu mehanika k Ople sraufa pa ga uprasas al pa magar k njemu zapeles, zjasn se :lol:
Slika

Uporabniški avatar
stuc
Nov uporabnik

Kraj: Lome

Napisal/-a stuc Če mar 04, 2004 7:40 pm

jes mam Golf II pa mi isto dela. Pr mojmu je pokvarjen avtomatski čok, zato ga zaliva.Dokler se ne segreje.
[img]http://www.poraba.com/povprecna/1271_1.png[/img]

Uporabniški avatar
Civic 4.th
Novinec

Napisal/-a Civic 4.th Če mar 04, 2004 8:09 pm

Jst sm mel pr mojm skretu isti problem, not sm imu svečke NGK, cca. 7500 km, pa mi je avto isto cuku pri hladnem pospeševanju pa sem zamenjal svečke in mašinca dela k urca. :wink:

lp :wink:
HONDA accord 2.0 VTEC

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Re: cukanje

Napisal/-a _BANDIT_ Če mar 04, 2004 8:12 pm

robert1 je napisal/-a:Mene pa zanima, kaj bi lahko bil problem, da avto (Opel Kadett, l.1991, LS, 190000 km) , ko je hladen, cuka pri pospeševanju.
Sicer vžge takoj in v praznem teku laufa v redu, ko pa se želim z njim peljati, pa, kot da nima moči in se lahko z njim kakšne prve tri kilometre vozim največ v tretji prestavi.
Razen, če ga zjutraj pustim na mestu laufat kakšnih 5 do deset minut, potem gre v redu.

Pa zanima me še, koliko bi stalo, če bi dal zamenjati teflone .

Saj spušča olje na glavi motorja, svečke postanejo sajaste in seveda tudi kadi.

R.

Avtomatski zaug te verjetno zajebava.
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

robert1
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

Napisal/-a robert1 So mar 06, 2004 7:22 pm

jonas je napisal/-a:Hm, morm rect da sm meu jz podobne tezave kar se cukanja tice (Opel Astra) takoj ko sm avto kupu. Pol pa k sm servis naredu je bols, sam itak....ce takoj k ga uzgem pohodm, bo tud cuku mal pr pospesevanju, more se ogret najprej. Sam je pa bol zaskrbljujoce to, da se lahko najvec v tretji prestavi vozs...nevem, ce hocs ti lahko dam cifro od enga uredu mehanika k Ople sraufa pa ga uprasas al pa magar k njemu zapeles, zjasn se :lol:

Res bi rabil naslov kakšnega takšnega mehanika, ki mu ni cilj le, da kasira.
Vendar bolj v tem koncu Slovenije - Maribor ali Murska Sobota.

Uporabniški avatar
stuc
Nov uporabnik

Kraj: Lome

Napisal/-a stuc So mar 06, 2004 7:44 pm

Civic 4.th je napisal/-a:Jst sm mel pr mojm skretu isti problem, not sm imu svečke NGK, cca. 7500 km, pa mi je avto isto cuku pri hladnem pospeševanju pa sem zamenjal svečke in mašinca dela k urca. :wink:

lp :wink:

a to ti misleš Golfa II al Opla?
[img]http://www.poraba.com/povprecna/1271_1.png[/img]

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne mar 07, 2004 2:34 am

Jup se strinjam z ostalimi zaug te pomoje zajebava!
Meni isto dela ker nimam zauga oz je avtomatski pa mam loputice od zauga dol pobrane tak da dela brez :D
Prevec lufta spije pa cuka!
Drugace pa tefloni nemorejo kaj dost stat, kaka 2jurja recimo lahk racunas (mene so prisli za jugota 800sit :D )
LP

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 07, 2004 5:51 am

monster boma šravfala? :D :-P :P :D
Verjetn te zabava zaug.Poleg tega verjetn še svečke ne deluje kot bi morale, ker praviš da so hin tefloni, kar pa pomen da ko je avto hladen je tko al tko slabš zgorevanje in če je olje poleg je še tok hujš........... posledica....... cukanje in mala moč.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jonas Ne mar 07, 2004 11:44 am

robert1 je napisal/-a:
jonas je napisal/-a:Hm, morm rect da sm meu jz podobne tezave kar se cukanja tice (Opel Astra) takoj ko sm avto kupu. Pol pa k sm servis naredu je bols, sam itak....ce takoj k ga uzgem pohodm, bo tud cuku mal pr pospesevanju, more se ogret najprej. Sam je pa bol zaskrbljujoce to, da se lahko najvec v tretji prestavi vozs...nevem, ce hocs ti lahko dam cifro od enga uredu mehanika k Ople sraufa pa ga uprasas al pa magar k njemu zapeles, zjasn se :lol:

Res bi rabil naslov kakšnega takšnega mehanika, ki mu ni cilj le, da kasira.
Vendar bolj v tem koncu Slovenije - Maribor ali Murska Sobota.

Hja, to pa zna bit problem :lol: K jz sm iz lj pa mam tle v okolici bolj tole ustiman...lahko ti pa vseen dam njegovo cifro, sej cene zarad druzga mu lahko poves kwa je narobe pa ti se on svoje mnenje pove, sicer so ti ze tle odgovoril na vprasanje...ampak sej ni nc narobe ce slisis se kaksno mnenje :D Ce hoces, ti lahko poslem njegovo cifro na p.m. - odlocitev je v tvojih rokah :)
Slika

Uporabniški avatar
Happy_Tom
Nov uporabnik

Kraj: SG

Napisal/-a Happy_Tom To mar 09, 2004 12:27 pm

Imel do pred kratkim podoben problem na starem oplu. :P

Sicer zelooo dolga zgodba, tako da ti najprej na kratko svetujem takole:

najprej je treba ugotovit, a je napaka v zmesi ali v elektriki.
Ne preveč hitet z razstavljanjem fergazerja, najprej očisti vse svečke, kable, kapo, rotor, platine, če je treba tudi zamnjaj - ni preveč drago - in pravilno nastavi predvžig in platine (če jih še ima).

Potem pa poveži direkten kontakt: priklopi neko žico direkt od + akumulatorja na + cinšpulo in se poskusi peljat kakšne 3 kilometre (ne več kot kakih 5 minut, da ne skuriš cinšpule). Pa pazi, avta se ne bo dalo drugače ugasnit kot da odpreš haubo in dol potegneš tisti kabel s cinšule.

No, če gre z direkt kontaktom gor brez cukanja, sporoči, pa ti lahko povem kako naprej. :)
OPEL uber alles

Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov