Nasveti in napotki ter povpraševanja...

gmarko
Nov uporabnik

golf 4 tdi

Napisal/-a gmarko Pe apr 18, 2008 7:22 pm

Lep pozdrav vsem..

Bil sem na pooblaščenem servisu za vw vozila, kjer sem želel , da mi odkrijejo napako. V notranjost avtomobila slišim nek zvok, ki ga ne morem locirat, ne gre za hrup, gre za zvok kot bi bil eden od prednjih ležajev načet.Ta zvok se glede na sestavo asvalta spreminja , ob zavijanju v levo ga ni več slišat, pri vožnji naravnost in desno pa zvok nekako pride do ušes.
Na servisu so oba prednja ležaja preverili in dejali da je z njima vse vredu, da se ne slišita. kasneje so mi povedali, da sumijo , da bi ta zvok prihajal nekje od menjalnika, posumili so vztrajnik, vendar sem ob pogoovoru z serviserjem dobil občutek, da ni prepričan o tem. Sam sem delil mnenje z njim in ga uprašal, če bi lahko bil kateri od homokinetičnih zglobov, vendar je dejal , da bi se potem slišalo pokanje, kar pa jaz ne slišim.Vse bolj je torej mnenja , da bi se moglo razdreti menjalnik.

Speljujem normalno, avto ne potrese nikoli, niti ob pospeševanju niti ob speljevanju.

Potem sem avto peljal na drugo mnenje k privat servisu, kjer se je ob tem napisanem nasmehnil kot da so me želeli prinesti okoli. Z njem sva naredila premontažo letnih gum, pri tem pa je ta še ugotovil manjši luft v volanskem končniku, ki ga še nisva zamenjala. Šel sem na testno vožnjo, in opazil da ta zvok ni več tako opazen kot prej.

zanima me še vaše mnenje, kaj svetujete? komu naj bolj verjamem?

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe apr 18, 2008 7:33 pm

Stare izrabljene pnevmatike?

gmarko
Nov uporabnik

Napisal/-a gmarko Pe apr 18, 2008 9:57 pm

stare mam 3 leta.niso več ko nove.

Uporabniški avatar
bakterija
Nov uporabnik

Napisal/-a bakterija Pe apr 18, 2008 11:59 pm

Gume bojo. Zdaj ko si menjal zimske z letnimi je razlika?

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So apr 19, 2008 8:16 am

Sem imel podoben problem na Golfu IV TDI. Ko sem se peljal naravnost sem, najbolj ob zmanjševanju hitrosti med 80 in 40 km/h, slišal šibek tuleč zvok, ki je prihajal nekje od spredaj. To sem poslušal par tednov, ko je zvok postajal vedno bolj glasen. Potem sem dobil idejo, da zna biti ležaj. Če sem zavil v desno tega zvoka ni bilo več. Če sem zavil v levo je postal opazno glasnejši. V mojem primeru je bil kriv sprednji desni kolesni ležaj. Avto pa ima prevoženih 185kkm, zadnjih 80kkm pa ima tudi trše podvozje, nižje, širše in precej napumpane gume.

Kljub temu je lahko v tvojem primeru izvor zvoka tudi kaj drugega. Če se ne spreminja očitno s smerjo vožnje, se pa očitno spreminja s hitrostjo vožnje, bi jaz krivil pnevmatike. Za homokinetični zglob so pa zopet malo drugačni simptomi.Če poiščeš po forumu jih boš našel.
Slika

gmarko
Nov uporabnik

Napisal/-a gmarko So apr 19, 2008 8:31 pm

pri zimskih pnevmatikah nism slišal nobenga zvoka, ko pa sem dal letne gor, pa še to tako, da sem une ki sem jih mel prejšnjo sezono zadaj, sedaj dal spredaj..une sprednje pa nazaj.

jst menim , da pri tem zvoku, menjalnik ali pa vztrajnik nista krivca kakor mi govori serviser , ki pravi da sliši od tam nek zvok..

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So apr 19, 2008 10:21 pm

pusti te naše servise,neznajo kaj drugega kot pa pošteno zakasirt!
če pri zimskah gumah ni tega zvoka,pri letnah pa je,taj raje kupi nove gume!
onega tam na servisu pa vprašaj če bodo sami krili stroške,če po servisu menjalnika nebodo odpravili tega zvoka,boš videl kaj ti bo rekel! :D :D
MOJ NASVET:kupi nove gume

LP

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Napisal/-a scuba So apr 19, 2008 10:25 pm

Malo se bo čudno slišalo, ampak moj tast je tudi peljal na servis mazdo 3 ker je slišal nek čuden zvok malo v zavojih malo pa pri zaviranju, itd.
Po celem pregledu zav. sistema niso odkrili nobene napake.Napaka je bila; dvigovalka v prtljažniku ni bila zadosti privita in je rahlo podrsavala in ustvarjala neprijeten zvok. Ugotovili pa so tako da se je mehanik vozil v prtljažniku in poslušal od kod prihaja zvok.
;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
Še en smešen primer izpred nekaj let,
sodelavec je peljal zastavo 128 na servis kjer mu menjajo zavorne ploščice. Avto odpelje pa sliši zelo čuden zvok pri zaviranju. Gre nazaj, zavore štimajo vse je v redu. Spet se pelje domov isto spet čuden zvok. Nato z mehanikom poskusita oba in ugotovita da je vozil za šoferjevim sedežem lonček v katerem je bila žlica. Sem povedal vse!!!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po apr 21, 2008 7:28 pm

Vem za primer ko so enemu fordu menjali tudi neke drage ležaje, krive pa so bile "plastične" gume in nič drugega. Res ne moreš verjeti, kako lahko guma čudno šumi.

gmarko
Nov uporabnik

Napisal/-a gmarko To apr 22, 2008 1:57 pm

evo problem rešen,...bil je kokr sm predvideval, LEŽAJ, na drugi strani.

zgleda se izplača ob menjavi prednjih ležajev, zamenjati kar oba,...ker če samo enega, se potem čez 14 dni izkaže še drugi...popravil je bil 70e skupi z ležajem...če bi verjel serviserjem na vw servisu bi torej dal 2000E za popravilo po njihovem vztrajnika, sklopke in še česa...

zgleda si nekateri servisi še lahko privoščijo nateg , vsaj poizkušajo, če rata rata. bodite pozljivi na to.

lp

avto tiho pelje :D

tomica95
Nov uporabnik

Re: golf 4 tdi

Napisal/-a tomica95 Po avg 11, 2014 7:29 pm

Tudi pri mojem Golfu IV TDI se pojavlja zadnje čase nek čuden zvok. Največkrat se pojavi ko se avto vgasne in potem tako čudno zatuli (kot da bi nekaj popustilo in čudno zatulilo ko vgasneš avto - vendar ne vedno). Samega zvoka nekako ne znam opisat oz. ga z čim primerjat. Kot pravim največkrat se to zgodi ko avto ugasnem včasih pa tudi med vožnjo samo redkokdaj. Ve mogoče kdo kaj bi bilo to?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov