Napisal/-a godina_ml Po avg 04, 2014 10:07 pm
Zdravo!
Sem lastnik Kalosa 1.4, 16v, 94 konjskih moči. Letnik avta je 2007. Problem, ki ga imam je naslednji:
avto pri nizkih obratih ugaša, ravno tako kadar hočem menjati prestave (zgodilo se mi je že tudi da mi je avto pri 70 km/h ugasnil v ovinku), pri okoli 1400 in 2400 obratih na minuto pa motor začne zelo cukati, me kar boli pri srcu. Poleg tega se motor v prostem teku zaganja in zelo trese. Pred kratkim so bili menjani vsi štirje kabli za svečke, svečke, tesnilo pokrova ventilov, tesnila injektorjev, filter goriva in pred skoraj letom dni tudi tesnilo glave.
Ko sem avto peljal k uradnem serviserju so mi povedali, da zna biti problem v kompresiji, saj ventili pri teh avtih dobijo obloge in tako ne tesnijo, ter so mi predlagali brušenje. Povedali so mi, da bi me vključno z delom to stalo okoli 700 €. Glede na avtomobil, ki ga imam se mi zdi denarni vložek zelo visok in ne mislim dajati toliko denarja za popravilo.
Poleg tega sem bil danes pri majstru, ki je z računalnikom našel napako P0300, kar pomeni, da ima uradni serviser lahko prav. Zanimajo me vaši predlogi kaj narediti za manjši denar in odpravo problema.
Najlepša hvala za odgovore