Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Cukanje - O. Astra

Napisal/-a mmiki To maj 04, 2004 12:54 pm

Imam O. Astro l. 1995 brez katalizatorja. Zadnje case se mi dogaja da avto vse bolj cuka. Zacelo se je pred kaksnim mesecem, ko je tukaj in tam malo zatreslo, sedaj pa je stvar ze malo bolj pogosta, vseeno pa ne prevec. Je pa kljub vsemu to ZELO motece. Avto je brez katalizatorja, tako da to ni krivo. Motor pa je 1.4 multiinjection.

A ima kdo kaksen pameten nasvet, kaj bi lahko bilo?

LP

Miki

Andrejcek
Nov uporabnik

Kraj: Bela krajina

Napisal/-a Andrejcek To maj 04, 2004 1:11 pm

Lepo pozdravljen

Prvo naj te pomirim, to se je dogajalo tudi meni. Obrazložitev je več:

- lahko da voziš pod preveč nizkimi obrati in tako se postopno nabirajo snovi ki štopajo enakomeren pretok goriva, (če je to, je avto potreben nekaj deset km visokih obratov in vse bo ok)
- druga opcija so svečke, in tretja
- v primeru da ne obiskuješ servisa, ti ga toplo priporočam, ker filtri in te reči se zamašijo in tako smo zopet pri neenakomirnem pretoku snovi. (zračni, oljni in filter za gorivo).

Upam da si problem rešil, adijo.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC To maj 04, 2004 1:13 pm

Vzigalni kabli mogoce?
Slika

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters To maj 04, 2004 1:53 pm

Zadevo boš hitro uredil, samo svečke malo skupaj vdari - daj jih na 0,6, pa bo normalno šlo naprej.
Takšen ukrep tudi pomaga pri starejših svečkah, slabših kablih ali slabši cinšpuli...

Mimogrede: verjetno še nisi bil na tehničnem v času ko merijo izpuhe. Za tvoj avto je katalizator obvezen.

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jonas To maj 04, 2004 8:52 pm

Se sobe mal preglej, men je tud cukal na Astri, predvsem ob hladnem motorju. Ob menjavi sveck je to izginilo, za sobe lahko pa tist za ciscenje notr zlijes, sam tist je tko, ce mas mal zapacane mogoce se mal pomaga, drugac pa ne, pa se tko je to samo dobr za kake 2-3k km, glede na naso kakovost bencina, potem se pa vse skp vrne v prvotno stanje.

LP
Slika

Uporabniški avatar
dzanzi
Nov uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a dzanzi To maj 04, 2004 9:02 pm

Prvo izmeri voltažo na kablih za svečke, če se med sabo razlikujejo, potem jih je treba zagotovo menjat, ker sem imel podoben problem na vectri, pa sem bil 4krat na servisu, pa mi niso ugotovili, dokler nisem šel h enmu kolegu, ki je rekel za kable, od tistega cajta pa dela normalno.
DZANZI

Romzzzi
Nov uporabnik

Re: Cukanje - O. Astra

Napisal/-a Romzzzi Po avg 18, 2014 8:44 pm

zdravo,imam opel astro f 1.6 16v in mi med vožnjo motor na vsake toliko časa rahlo pocuka.zelo me zanima kaj bi lahko bilo? menjav sem pa že usa filtra in svečke.možno da kakšen senzor ali ventil nagaja?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Cukanje - O. Astra

Napisal/-a Fan Po avg 18, 2014 10:00 pm

Pozdravljeni

Vozilo priklopite a tester, preverite pravilno delovanje EGR ventila in njegovega krmilnika. Slednji zna odpovedati, EGR se samo ščisti.
Poleg opisane težave, bo motor začel odpovedovati sodelovanje pri vžigu................... rahlo odprt EGR, povečani podtlaki v sesalni cevi, preveč močna mešanica gorivo/zrak. Lahko pa nagaja tudi kisikova sonda.................. Osebno se bolj nagibam EGRu.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov