Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
JA, normalno je, da se je prižgala poleg še opozorilna lučka - motor. Vsekakor pa priporočam, da se ne vozite, Opel ( senzorji/ECU ) je občutljiv na okvare alternatorja, lahko vas pusti na cesti, kljub polnemu akumulatorju - napačni podatki v motorni elektroniki.
Lep pozdrav
grizličips je napisal/-a:Verjetno je še kaj drugega narobe, saj meni je astra (1.6i) normalno delovala brez alternatorja.
zlica22 je napisal/-a:10 minut mogoče?
grizličips je napisal/-a:zlica22 je napisal/-a:10 minut mogoče?
Ziher več kot 10 min. Pa nisem nikjer napisal kako dolgo deluje brez polnjenja, ampak da deluje. Pogoj za čimdaljšo vožnjo so seveda ugasnjeni el. porabniki.
Poznam človeka, ki se je na tak način pripeljal iz nemčije. Seveda je moral vmes kupiti nov akumulator na pumpi, pa šlo je za starejši avto brez elektronike.
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
V Avtoelektroniki Črnuče, vam lahko ECU preprogramirajo. V takšnem primeru ne potrebujete iskati "luftmesser", pa še ceneje bo.
lep pozdrav
astragsi je napisal/-a:zanima me če se naprimer pokvari altenator v avtu (moj primer astra F 2.0 16v c20xe) .
Če je možno da avto ne deluje vredu čeprav je akumulator še čisto poln , in če se zaradi tega tudi prižge tista oranžna lučka za motor ?
(zraven tiste tudi lučka za akumulator)
Prosim za pomoč če bi kdo kaj vedel. ker čakam na novi altenator pa me zanima da še ni kaj drugo crknilo.
grizličips je napisal/-a:zlica22 je napisal/-a:10 minut mogoče?
Ziher več kot 10 min. Pa nisem nikjer napisal kako dolgo deluje brez polnjenja, ampak da deluje. Pogoj za čimdaljšo vožnjo so seveda ugasnjeni el. porabniki.
Poznam človeka, ki se je na tak način pripeljal iz nemčije. Seveda je moral vmes kupiti nov akumulator na pumpi, pa šlo je za starejši avto brez elektronike.
Romzzzi je napisal/-a:zdravo,imam opel astro f 2000 letnik.in me nekaj zanima..ima kdo kašne izkušnje na motorju 1.6 16v ecotec 101KM? zate ker mašina med vožnjo včasih rahlo pocuka ob konstantni vožnji ali ob speljevanju.to se pa pojavi takrat ko enkrat avto zalaufam pa se peljem,dela normalno,ko ga pa ugasnem pa pustim ugasnjenega,recimo 10 min,pa potem ga spet zalaufam in ko se pelem mi začne cukati med vožnjo..
Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov