Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mojvw
Nov uporabnik

Passat 1.9 tdi, 74kw, 2003 - dročniki, sklopka

Napisal/-a mojvw Če avg 21, 2014 7:56 pm

Pozdravljeni.
Na passatu (1.9 tdi, 74 kw, 2003) nameravam zamenjati odmično gred, dročnike in sklopko (vztrajnik bi naj bil še ok, je pa 260.000 prevoženih km). Zanima me, koliko dela je s tem (časovno in stroškovno), in ali je avto po menjavi dročnikov kaj tišji. Se mogoče da kako preveriti stanje dročnikov in odmične gredi brez razstavljanja motorja ali se dejansko stanje vidi šele, ko se motor vzame narazen? Zanima me, če je potreben po menjavi dročnikov priklop na računalnik in nastavtev diz.
Ve kdo za kakšnega mojstra na štajerskem koncu, ki je zanesljiv in ne predrag? Moj mehanik žal zaradi zdravstvenih težav še lep čas ne pride v poštev...
Hvala in lep večer.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Passat 1.9 tdi, 74kw, 2003 - dročniki, sklopka

Napisal/-a Fan Če avg 21, 2014 8:07 pm

Pozdravljeni

Koliko časa bo vzel servis? Vse je odvisno od tega kdo bo delal, ali to dela prvič, ali ve, ves postopek na pamet. Brez razstavljanja ( vsaj pokrov .............. ) bo težka ugotavljati koliko je kaj obrabljeno. Osebno bi dal pri omenjenem posegu še na kontrolo šobe.
Kar se tiče stroška, je različno od delavnice do delavnice, pametno je predhodno preveriti koliko obračunavajo urno postavko.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

valvoline
Stalni uporabnik

Re: Passat 1.9 tdi, 74kw, 2003 - dročniki, sklopka

Napisal/-a valvoline Pe avg 22, 2014 12:06 pm

Pri teh motorjih se menja zgolj odmicna, to je hiba pri vseh PD izvedbah. Zamenjava ni nek bav-bav, ampak so odmicne drage k zafran. Drocnike pust pr miru.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov