Nasveti in napotki ter povpraševanja...

čare
Mojster foruma

Re: opel astra - egr ventil?

Napisal/-a čare To maj 13, 2014 9:01 pm

Ja in pač pri tvojem se mehanski del ne loči od električnega in pač ni možnosti popravila.

rush
Nov uporabnik

Napisal/-a rush Sr maj 14, 2014 9:07 am

ce programsko das ven egr, potem lucke za masino tud nebo vec.
Vem, da so ene variante lukne zvrtat, sam potem to ni blendiran egr, pac pa delno. Sicer pa dokler nebi kaksn dpf ven dajov, me tud ne mot ta lucka in nej kr bo:) Ce se pojav resn problem obicajno obcutis, obd2 kablovje mam pa tud doma za pogledat..
Sem pa enkrt ze studiral tole vrtanje, pa se pol nisem poglablal vec, mislim, da je blo receno da na signumu to ni delval, da lucka neb svetila vec.. Oz bi bilo treba preveliko lukno nardit, pol pa nic ne nardis, vseen ce blendo vrzes dol.....Nisem pa ziher, sej pravm ni pomembno to zdej. Pa dokler jim je na tehnicnem vseen ko mi gori ful luck pol ni panike..

Lp

aljo221
Nov uporabnik

Napisal/-a aljo221 Sr maj 14, 2014 3:39 pm

Pri cdti mašinah ne moreš čisto blindirat EGR-ja zaradi lučke, se ponavadi delno blindira, 3 luknjice fi8 pa si miren ali ga pa programsko odstranit oz. odklopit.

Romzzzi
Nov uporabnik

Napisal/-a Romzzzi Po avg 18, 2014 8:54 pm

zdravo,ima kdo mogoče izkušnje z 1.6 16v ecotec motorjem opel astra f? pred mano jo je imel lastnik starejših let in predvidevam da je avto vozil dokaj počasno..ker ko sem jaz kupil to astro in se vozil nekaj časa normalno da sem ugotoviu če je use uredu in je tudi bilo,enkrat potem sem astro malo pol pritisnil v poden in kar naenkrat je začela zelo cukat in se prižgala lučka za motor..zato sem jo odpeljal na servis in so ugotovil da naj bi egr zaštekov.samo odklopili smo ga in od takrat se vozim z odklopljenem.je bolše in se da normalno peljat..samo na vsake toliko časa med vožnjo rahlo pocuka in me zanima zakaj to? je mogoče kašn senzor zanič al kaj podobnega? hvala če bi kdo znal pomagat

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne avg 24, 2014 7:53 am

stare svečke?
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Ne avg 24, 2014 9:16 pm

Če blendiraš ti bo lučko še svetla, vsaj mislim, lahko spucaš, blendiraš in motor bo dobival sam čist zrak in ne neko mešanco al pa spucaš menda kakšan citronska kislina pomaga odstrani tud te saje,medtem ko spreji :lol:. Za začetek spucaj in sestavi, če se kamlu pojavi problem blendiraj in pust.
Cuka lahko še zaardi drugih težav, recimo bencinskega filtra.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po avg 25, 2014 7:24 am

ojnica je napisal/-a:Če blendiraš ti bo lučko še svetla, vsaj mislim, lahko spucaš, blendiraš in motor bo dobival sam čist zrak in ne neko mešanco al pa spucaš menda kakšan citronska kislina pomaga odstrani tud te saje,medtem ko spreji :lol:. Za začetek spucaj in sestavi, če se kamlu pojavi problem blendiraj in pust.
Cuka lahko še zaardi drugih težav, recimo bencinskega filtra.

sploh pr dizlu an?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Po avg 25, 2014 7:34 am

komentar se nanaša na Romzzzi-ja
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov