Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kinkyllama
Novinec

Kraj: ww

Adaptive Frontlight System (AFS)

Napisal/-a kinkyllama Pe sep 05, 2014 8:42 pm

Glede na to, da je vedno več starih vozil v prodaji s to opremo, me zanimajo težave, ker nove original luči stanejo cca. 1000€.
Popravlja kdo te luči v Slo?
V čem je največ težav: žarnice, servo motorji, žice, balast?

lep pozdrav

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Adaptive Frontlight System (AFS)

Napisal/-a tristan01 Po sep 08, 2014 5:00 pm

kinkyllama je napisal/-a:Glede na to, da je vedno več starih vozil v prodaji s to opremo, me zanimajo težave, ker nove original luči stanejo cca. 1000€.
Popravlja kdo te luči v Slo?
V čem je največ težav: žarnice, servo motorji, žice, balast?

lep pozdrav

Načeloma so lahko težave povsod kar si napisal, poleg pa še kakšen senzor ki vse tole uravnava. Popravila takega sistema znajo biti komplicirana, saj je sistem precej natančen in že minimalne poškodbe povzročijo neustrezno delovanje žarometa.

Žarnice in balasti niso problem, saj so enake kot v "navadnih" ksenonkah. Vsa zadeva pa deluje na principu pomikanja leče in zaslonke. Sam imam s tem sistemom zelo pozitivne izkušnje, po približno letu dni uporabe lahko zapišem samo: eden najbolj uporabnih izumov na področju avtomobilske tehnike zadnjih let. Po mojih izkušnjah sistem deluje odločno v skoraj vseh razmerah. Težave se znajo pojavljati v izredno gosti megli, ob zelo močnem sneženju ali dežju. Sama senzorika deluje odlično in ne slepi nasproti vozečih. Najboljše pa je, da imaš vedno osvetljeno skoraj celotno vozišče.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov