Nasveti in napotki ter povpraševanja...

lenart-l
Nov uporabnik

Mercedes benz A 1.9 letnik 2005 - problem z motorjem

Napisal/-a lenart-l Sr sep 10, 2014 6:22 pm

Živjo,

imam en velik problem in bi potreboval nasvet. Namreč kakšen mesec nazaj sem imel manjši karambol pri katerem je iz avtomobila stekla hladilna tekočina. Z avtom sem potem naredil še kakšnih 20km preden sem avtomobil peljal na servis, da so jo dolili. Sedaj pa se avto že nekaj časa čudno obnaša, ne potegne kot bi moral in se kar naprej "matra". Sicer se normalno pelje in nobena lučka ne gori, ampak občutek ni pravi. Sem ga peljal na servis in pravi, da je šel motor, zaradi tistih dvajset kilometrov brez hladilne tekočine. Diagnostika naj bi me prišla do 400€ in potem samo popravilo do 4000€. Sedaj pa me zanima a je kakšna verjetnost, da to ni res? Ne spoznam se dovolj na avtomobile, vendar upam, da je mogoče še kakšna druga možna razlaga. A se avto ne ugasne če se pregreje? Mislite da grem še po drugo mnenje?

Hvaležen bom za kakršnkoli nasvet.

LP

Lenart

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Re: Mercedes benz A 1.9 letnik 2005 - problem z motorjem

Napisal/-a Majand Sr sep 10, 2014 6:48 pm

Avto se ne ugasne ce zakuha tako da brez hladilne tekocine se ne vozi, saj gre drugace masina.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr sep 10, 2014 7:02 pm

Če si se 20 km vozil brez antifriza si ga pregrel in to pošteno.Ceneje bo nabavit drug motor.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr sep 10, 2014 7:04 pm

Za naslednjič pa si omisli ob zavarovanju še asistenco oz. članstvo pri AMZS-ju da te bojo šlepali.Motor brez vode in olja ne bo dolgo lavfal...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr sep 10, 2014 7:07 pm

Pozdravljeni

No, ni tako hudo, kot ste opisali. Vaše vozilo ima kar nekaj varnostnih elementov da zaščiti motor.
Sama diagnostika lahko pride od 15 do 50€, nekateri servisi jo ne obračunavajo, če se vozilo servisira pri njih. Skratka, potrebno bo najti pametnega mehanika/mojstra/popoldanca, pa vam bo uredil vozilce za veliko manj, kot ste omenjali.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

lenart-l
Nov uporabnik

Napisal/-a lenart-l Sr sep 10, 2014 7:25 pm

Hvala vsem za informacije, a bi kdo priporočal kakšnega dobrega serviserja v okolici ljubljane?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr sep 10, 2014 7:33 pm

Uporabnika nad tvojim postom kontaktiraj in bota skupaj verjetno situacijo rešila po zmerni ceni.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr sep 10, 2014 7:51 pm

Fan res je da ima precej varnostnih sistemov ampak 20 km brez vode je motor konkretno spečen in morda tudi zariban na cilindrih.Jaz bi rekel da imajo na servisu kar prav.Sama postavitev diagnoze pa je malo draga,samo to je najbrž na MB pooblaščencu...

lenart-l
Nov uporabnik

Napisal/-a lenart-l Sr sep 10, 2014 7:57 pm

Čare, ampak a se avto potem normalno pelje če je motor tako spečen? Ker pelje se okej, samo moči nima...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr sep 10, 2014 8:04 pm

Ja pelje se,samo moči nima,kot si že sam ugotovil.Ti tudi zmatran ne funkcioniraš isto kot spočit.Ima avto od takrat povišano porabo olja,porabo vode,kadi??

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr sep 10, 2014 8:14 pm

Ni nujno da je kaj poskodovano. Nekaj antifriza vseeno ostane v motorju. Sam sem imel tudi sreco, da mi je enkrat tekocine zmanjkalo (pecka spustila), seveda noben ni opazil in se je avto konkretno 3-4 dni brez tekocine vozil po 20 km v eno smer. Simptom je bil da je bilo nenavadno rosenje sip in mastnost. Po tem predvidevam koliko dni je avto izgubljal tekocino. Seveda mi je senzor za nivo hladilne tekocine crknil in tudi temp motorja ni kaj odstopala. Po tem se avto se danes vozi in od ta krat je ze 100k narejeno.
Prej si moral ob karambolu se kaj poskodovati, da se avto tako odziva. V nasprotnem primeru, kompresijo izmeriti.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr sep 10, 2014 8:20 pm

No, newem o kakšnih varnostnih sistemih govorite, če je vozilo v pogonu brez hladilne tekočine. Edino kar je, imaš cagar za temperaturo hladilne, če pa nekateri ne vedo, kaj je sploh to en "čuden" cagar, jim pa ni pomoči.

Mi je pa malce dvomljivo vse skupaj... prvo uporabnik piše, da je imel karambol in da je iztekla hladilna, kasneje pa doda, da je naredil z vozilom še 20 kilometrov, da so jo na servisu dolili. Sklepam, da je bilo potrebno prvo zamenjati hladilnik vode, oz. odpraviti posledice karambola.

Kaj pravi izpis iz testerja, katere napake so prisotne na motornem računalniku, se je pomerila kompresija? Prvo bo potrebno naredi par osnovnih stvari, da se ugotovi pravilna diagnoza in je potem lažje govoriti o ceni popravila ipd.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr sep 10, 2014 8:22 pm

Redbull dobro razmišljaš.Manjka nam informacija kje je spustila voda in ali so kaj menjali ali samo dolili in koliko so dolili...Pa če je to serija W168 potem po vsej verjetnosti nima temperatur cagra ampak samo lučko.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr sep 10, 2014 10:38 pm

Mercedes od W126 naprej se pri pregrevanju motorja ugasne.
Podatek od pregrevanja dobi motorna elektronika od naslednih senzorjev:
- senzor temperature olja
- senzor temperature glave
- senzor klenkanja

V koliko en podatek od naštetih senzorjev ni v mejah, elektronika najprej vrže v servisni način, takoj za tem ugasne motor.
Je pa res, da nimamo vseh informacij, kaj se je vozilu zgodilo, kaj menjalo/popravljalo in kako - kvalitetno ali "šalabajzarko". Ni podatka, na katerem servisu so podali ugotovitev, loma motorja ............................. skratka vse je zavito v temo, na vrhu pa lepa mašnica
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov