Rad bi delil z vami novo izkušnjo in sicer gre se za PDC (krmilna naprava/Steuergerät) na mojem vozilu BMW e81. Ne vem če že obstaja takšen prispevek, če je, se pa opravičujem ter naprošam za premik na ustrezno debato.
V petek je BC začel opozarjatil, da nekaj ni vredu s park senzorji, posledica je, da niso več delali. Čez par km vožnje, pa so se vžgale kontrolne lučke (obratomer in prikazovalnik hitrosti padla na 0). Napaka Fahrzeugelektronik ausfallen, nadaljevanje vožnje ni mogoče. Nisem občutil nobene spremembe v delovanju motorja, radia, servo-volana ipd, sem nadaljeval pot domov. Po iskanju rešitve na internetu sem naslednji dan, pa sem razstavil notranjost prtljažnika in PDC modul je bil potopljen v vodi.
Posušil/spihal/pregledal z osciloskopom/precinil vse PIN-e kateri so bili že zarjeveli (napajalnik PDC-a na plošči), sicer niti eden pin med njimi, ni bil zarjevel do konca (torej fizično prekinjen). Ustrezno sem zaščitil ter vrnil PDC nazaj v svoje ohišje. Priklopil nazaj in zaenkrat deluje

btw:
Voda je kapljala skozi ventilacijski zračnik nameščen z notranje strani prtljažnika kjer se tudi nahaja PDC SG in baje to so hibe teh serij e81 - tako kot sem zasledil na forumih.
Lp,
Gregor