Nasveti in napotki ter povpraševanja...

alen89
Nov uporabnik

Audi A4 - tresljaji motorja

Napisal/-a alen89 Če sep 18, 2014 11:47 pm

Pozdravljeni,

Imam naslednjo težavo: Ko zaženem hladen motor, ga trese in spušča zvoke kot bi "laufal" po treh cilindrih pri 900obr - če dodam malo gasa nekje na 1000obr ali več vibracije izginejo... Ko se motor segreje, deluje normalno in na mestu ne trese več. Se pa zgodi, da mi včasih deluje tudi normalno (brez tresljajev motorja), kljub hladnemu motorju.
Opazil sem tudi, da mi včasih med samo vožnjo motor malo strese. Drugače pri pospeševanju in med vožnjo ni opaziti kakšnega posebnega cukanja.

Tester ne pokaže napak. Slišal sem že več možnih vzrokov za zgoraj omenjene težave. Eden izmen možnih naj bi bile šobe. Nekdo mi je tudi omenil, da bi mogoče pomagala posodobitev softwara motornega računalnika? Električni kabli skupnega voda za dovod goriva...?

Gre se pa za AUDI A4 2.0TDI, letnik 2008.

Vsi predlogi dobrodošli.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Re: Audi A4 - tresljaji motorja

Napisal/-a Nikola_Tesla Pe sep 19, 2014 7:17 am

*
Kaj pa če ste kje (v zakotni črpalki) naleteli na slabo gorivo s prevelikim % vode ?

Poplave so mogoče navlekle kako podtalnico v dotrajane rezervoarje ali pa med prevozom
kaj nateklo v kamion..... padavin v prejšnjem tednu ni manjkalo.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Audi A4 - tresljaji motorja

Napisal/-a Fan Pe sep 19, 2014 11:24 am

Pozdravljeni

Tester ne pokaže napak?
Pa se je priklopilo diagnostično orodje, pregledalo parametre delovanja ( hladnega in toplega ) motorja, se je s priklopljenim orodjem zapeljalo cca 20km mešane vožnje, se je po vožnji pregledalo posnetek parametrov??
Ja, tester sam od sebe nikoli nič ne pokaže!

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov