AgitatoR je napisal/-a:V avtu se je do sedaj uporabljalo originalno olje, Intervali menjave so bili na 20k km.
Ob nakupu avta, pred enim letom, se je uporabilo olje Aral SuperTronic. Ker je originalno olje, tako kot ta Aral, navaden čipšit, gre notri Motul EcoClean C2 - SAE5W30.
Motulova olja sem uporabljal in uporabljam na drugih avtomobilih in je bilo pri prvi menjavi olje popolnoma tekoče in črno, ker ima Motul močne detergente.
Zato me zanima, če je pametno pri bencinskem motorju s 178k km, narediti engine flush in s katerim sredstvom.
Prebral sem veliko menenj in so zelo deljena.
AgitatoR je napisal/-a:h in je bilo pri prvi menjavi olje popolnoma tekoče in črno, ker ima Motul močne detergente..
uros11 je napisal/-a:AgitatoR je napisal/-a:h in je bilo pri prvi menjavi olje popolnoma tekoče in črno, ker ima Motul močne detergente..
Pri mojem dizlu pride tudi črno olje ven. To je zaradi detergentov - po tvoje? Po moje se pa motiš, niti mi ni jasno, zakaj bi moral čistiti motor, saj ni osran od bogve česa.
cre79 je napisal/-a:
Malo primerjaj lastnosti olj različnih standartov.
http://www.lubrizol.com/apps/relperftool/pc.html
uros11 je napisal/-a:AgitatoR je napisal/-a:h in je bilo pri prvi menjavi olje popolnoma tekoče in črno, ker ima Motul močne detergente..
Pri mojem dizlu pride tudi črno olje ven. To je zaradi detergentov - po tvoje? Po moje se pa motiš, niti mi ni jasno, zakaj bi moral čistiti motor, saj ni osran od bogve česa.
Carmack je napisal/-a:Nekaj je že bilo govora o tem na forumu, mislim da je imel uporabnik @lisko prste vmes. O sredstvih sicer ne vem, bilo je pa nekaj govora o mešanici nafte in motornega olja. Nekaj poskusov uspešnih, nekaj pa...zaribanih. Bo lisko kaj več o tem povedal.
lp,
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 10 gostov