Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Tester za Hyundaia letnik 99

Napisal/-a Zmaj78 Če sep 25, 2014 9:24 pm

Dober večer!

Ali mogoče kdo ve, kje bi se dalo priklopit na tester H Coupeja 1.6 16v (prva generacija Coupeja), ima že OBD priključek. ;)

Sem že probal pri dveh mehanikih, pa nobenemu od njiju ni uspelo pridet noter, da razberemo napako (sum je padel na senzor glavne gredi, ker občasno ko je topel le vergla, zalaufat pa noče, potem pa če nekaj časa počakaš, deluje normalno). To naj bi bila hiba teh vozil in se pojavi pri cca. 250.000 km prevoženih.

No, skratka če se ne najde kakšna boljša rešitev, jo napišite. Predvidevam da vsaj na pooblaščenem servisu pokrivajo tudi starejše modele in v tem primeru bom odšel na Šubelj servis.

Hvala za uporabne informacije! 8)

LP!

Borut

Rokica2002
Nov uporabnik

Kraj: Kranj-okolica

Re: Tester za Hyundaia letnik 99

Napisal/-a Rokica2002 Če sep 25, 2014 9:54 pm

Pozdravljen
Mislim, da ga ni treba nič testirat, kar zamenjat senzor pa bo. Jaz sem ga pred mesecem dni, isti simptomi pri prevoženih 140kkm, letnik 2000. Senzor pride okrog 40€, zamenjan je pa v petih minutah, ker je lahko dostopen. Od takrat ni problemov, prej pa ni hotel vžgati, na koncu je pa tudi med vožnjo crkaval.

l.p.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Pe sep 26, 2014 8:03 am

Aha, se pravi je moj mehanik pravilno ugotovil zadevo (je še tudi klical nekega svojega prijatelja na pooblaščeni Hyundai servis pa mu je še tisti svetoval). Kje si kupil omenjeni senzor me zanima, da je cena tako ugodna?

Jaz sem včeraj klical še enega kolega (mehanika) in je rekel, da sicer ima tester, ampak pri tem Coupeju lahko pride na vpogled le za ABS in Airbag sistem DTCs, kar mi nič kaj ne koristi.

Najbolj tipično kar se mi dogaja je, da štartam iz domače garaže in vozim cca. 5km, potem ga ugasnem in grem v trgovino, kjer sem recimo 10 minut in ko se vrnem, mi zadeva noče več vžgat. Sledi čakanje cca. 15 minut in tedaj vžge "kot grom" 8)

Se mi je pred nekaj dnevi (je bilo malenkost topleje zunaj), da ko sem ga v takšni situaciji po 15-ih minutah poskušal štartati, še vedno samo verglal in sem potreboval dodatnih 15 minut, da je potem zalaufal kot se zagre.

Hladen vedno vžiga, pri tem ni bilo nikoli nobene težave. :-P

Zadeva mi je na nek način zabavna, ampak ne pa ko se mi nekam mudi in potem ne vem kdaj bom prispel na cilj, če se vmes kjerkoli ustavim, ali pa če bom zamudil po tamalo v vrtec.

Pa lep dan in SREČNO VOŽNJO!

Rokica2002
Nov uporabnik

Kraj: Kranj-okolica

Napisal/-a Rokica2002 Pe sep 26, 2014 9:26 am

Kupil sem ga pač v eni trgovini z deli v KR, prej sem poklical v enih par in izbral najcenejšo varianto. :D
Edino je baje treba paziti na število kontaktov-eni imajo 3, ta moj pa 2. Original je bil od KIA, ta pa ne vem..
Jah, meni ni bilo nič smešno, ko eno nedeljo ni hotel hudič vžgati 130 km od doma..sem imel v glavi že različne variante, ko sem ga le prepričal, da je vžgal in potem naravnost do doma. Drugi dan sem ga pa zamenjal, ker mi je avto crknil že po enem km-odviješ vijak na bloku motorja, ga zamenjaš, priklopiš konektor in dela. :mrgreen:

Imam pa še en problem, bom kar izkoristil temo-namreč, obrati motorja občasno v prostem teku obstanejo na 2000, 1500 itd..le počasi se znižajo na 950. Sumim potenciometer na dušilni loputi. To sem sicer očistil, malo bolje je, ampak idealno ni. Kaj menite?

lp.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Pe sep 26, 2014 11:43 am

Ok, hvala za odgovor. Za tole tvojo težavo pa lahko mehanika vprašam in ti odgovorim, kaj on sumi za eno zadevo. :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov