Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Kdaj menjati motorno olje?

Napisal/-a esem Sr okt 01, 2014 11:27 am

Mazda2 je napisal/-a:Ne morem pomagat, če je starejša tema, pa če nihče že dolgo ni pisal. Zanima me o olju in sem šel v iskalnik vtipkat olje in je med drugim to vn vrglo, pa se mi je zdela zanimiva....

Komu ne moreš pomagat? Sebi gotovo ne - namreč obstajajo tudi teme, ki se stalno obnavljajo (nekatere so sticky), običajno so polne informacij, žal tudi dolge/nepregledne, ampak večina vprašanj ima že odgovore v takih temah.

Če ima tema dosti strani in ni "mrtva", je kot neko jedro, kjer je zbrano skoraj vse in je taka tema gotovo bolj v pomoč kot neka stara 3 strani dolga tema (Primer je npr "Avtoplin - stari znanec?", zadnje čase pa vpeljujemo tudi podobne teme, v katerih odgovarjajo strokovnjaki.) !
Da ne govorim o tem, da tako obujanje starih tem (če obstajajo novejše/kompletnejše) vodi v razpršitev informacij v nebroj zamirajočih tem in s tem v nepreglednost in bistveno manjšo učinkovitost foruma.

Konkretno za olje je ta tema in v njej nadaljuj, če te bo še kaj zanimalo.

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Sr okt 01, 2014 12:31 pm

Hvala, bom vprašanje prekopiral in ga prilepil tam. Link videa je pa v redu, ane? Prikazuje kakšna gošča se naredi ob zanemarjanju menjave olja in nekak paše glede na naslov teme.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Sr okt 01, 2014 12:35 pm

Če imaš 15 let star avto/bencinar je vseeno kaj dajaš not samo da je recimo 10w40 pa menjava na 10-15000km pa vsekakor menjava filtrov, vseh ne samo oljnega.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr okt 01, 2014 12:52 pm

V SLO je edino 5W40 OK? Kaj bi radi povedali s cenenimi olji?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov