Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
general
Nov uporabnik

Kraj: Idrija

Težko vžiga

Napisal/-a general Ne okt 05, 2014 9:40 am

Pozdravljeni,

lastim si Peugeot 406 Coupe 2.2i. Dogaja se mi, da avto preprosto ne vžge. Pregledali smo napake na diagnostiki,
ki pa je pokazala napako senzorja odmične gredi. Po menjavi senzorja je ta izginila, vendar problem še ostaja.

Nato smo odstranili filter zraka in gledali delovanje lopute zraka. Dogaja se, da pri kontaktu ne pripre lopute.
Na vsake nekaj poskusov se pripre in avto normalno vžge. Včeraj sem jo tudi sčistil, vendar nič ne pomaga.
Je lahko zanič elektronika lopute, ali je mogoče še kje kak senzor ki mi nagaja, da se loputa ne odpre?
Avto tudi bolj slabo pospešuje, oz. se čuti cukanje.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Težko vžiga

Napisal/-a Fan Ne okt 05, 2014 5:24 pm

Samo čiščenje dušilne lopute ne zagotavlja njeno pravilno delovanje. Pravilno je, da so jo temeljito ščisti - kjer je to predvideno se namaže bela mast, vgradi na motor in nastavi/skalibrira ( tester ), šele, ko je pravilno opravljen servis dušilne lopute, se na testerju vidi tudi ostale pomanjkljivosti - če potem sploh so

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
general
Nov uporabnik

Napisal/-a general Po okt 06, 2014 4:42 pm

To pomeni da se odpre tudi tam kjer so zobniki in elektornika?

Drugač mi pa ne preostane drugega kot da grem do uradnega servisa, kjer jo lahko skalibrirajo.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po okt 06, 2014 5:23 pm

Pozdravljeni

Ja, ščisti se komplet, namaže se kjer je za to predvideno. Nastavi vam jo mehanik, pred vžigom motorja.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
general
Nov uporabnik

Napisal/-a general Pe okt 17, 2014 3:14 pm

Avto bil na servisu, in kaj so ugotovili? Nič!
Bila izvedena diagnostika, potem so še diagnosticirali kable in rezultat je enak. Menjan je bil senzor faze, ki se ga že itak sam.

Niso pa pogledali lopute za zrak, rekli pa so mi, da bi bilo za preverit če je jermen preskočil.
Sedaj pa ne vem, ali je pametno to izvesti ali me bodo spet obirali, na koncu pa se ne bo nič rešilo?

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Pe okt 17, 2014 3:20 pm

Zdravo!

Predlagam, da vprašate tudi Avto Pelko d.o.o. (Simon Pelko: gsm - 041 667 335), velikokrat je že rešil kakšno težavo, ko so uradni servisi obupali! ;)

Kar mi je pri njem najbolj všeč, ti zaračuna le tisto kar je dejansko poštimal, za razliko od nekaterih "mojstrov". =P

LP!

Borut
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov