Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MihaSr
Nov uporabnik

Seat Leon voda v vozilu

Napisal/-a MihaSr Če nov 04, 2010 3:03 pm

Nazadnje ko sem čistil vozilo sem opazil, da je bila po tepihom sovoznika in za sovoznikom voda, ki pa nevem od kod naj bi prišla.
Zanima me če je če kdo imel podobno težavo.
Gre za leona mk1 letnik 00.

LP

leon30
Novinec

Kraj: Nova Cerkev

Re: Seat Leon voda v vozilu

Napisal/-a leon30 Če nov 04, 2010 4:19 pm

MihaSr je napisal/-a:Nazadnje ko sem čistil vozilo sem opazil, da je bila po tepihom sovoznika in za sovoznikom voda, ki pa nevem od kod naj bi prišla.

LP

Pozdravljen
Imam enak problem. oz. sem že odkril napako. Ko avto stoji na dežju, mu voda iz zgornjega dela vrat zateka nekje za gumico, ki je okrog vrat in nato po kanalu gumice do praga, in ko je vode na gumici preveč začne kapljati ali z majhnim curkom teči izpod plastike praga na tepih ali pod njega. Enako se dogaja tudi na pri zadnjih vratih. Baje je to napaka vseh teh vozil, Leona, Toledota in pa Golfa 4. Rešitve za to še nisem pogruntal.
lp
Obnova, poliranje žarometov na terenu 040/753-743

sajko
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a sajko Če nov 04, 2010 5:41 pm

Punca je imela enak problem pri Golf IV, kjer je zamakalo pri vozniku in za voznikom. Vzrok je bilo tesnilo vetrobranskega stekla, ki je malenkost puščalo in je voda ravno tako po skritih kanalih prišla do tepihov. Silikon je rešil zadevo.
I feel the need, the need for speed

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če nov 04, 2010 6:09 pm

to je napaka tudi na fabijah in starejših oktavijah. so bili pa tudi primeri, ko je folija za tapeto na vratih spuščala in je ravno tako zamakalo
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe nov 05, 2010 12:56 pm

Mgajvr je napisal/-a:to je napaka tudi na fabijah in starejših oktavijah. so bili pa tudi primeri, ko je folija za tapeto na vratih spuščala in je ravno tako zamakalo

2x
Slika

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 So nov 06, 2010 2:54 pm

MihaSr je napisal/-a:Nazadnje ko sem čistil vozilo sem opazil, da je bila po tepihom sovoznika in za sovoznikom voda, ki pa nevem od kod naj bi prišla.

LP

Men je tui to delalo, pa mam top sporta l 02. Najprej na vseh vratih vzami dol tole prvo črno plastično tapeto, nato pa še notranjo aluminijasto dol odšraufaj ( ni je potrebno čisto dol jemat, tolko samo da je luft vmes) in vse okoli silikon našopaj in hitro nazaj zašraufaj kovinsko tapeto.

LP!

MihaSr
Nov uporabnik

Napisal/-a MihaSr Sr nov 10, 2010 4:45 pm

Sepravi če prav razumem si ti tisto črno plehnato ploščo kjr pride tudi mehanizem za šipe zasilikoniral na vrata, ker men se čedalje bolj dozdeva da naj bi voda prišla skozi gumo ki je okoli vrat.

Uporabniški avatar
baroax
Novinec

Napisal/-a baroax Sr nov 10, 2010 4:53 pm

Kaj pa na Saxoju, ko je avto na dežju mi je varnostni pas moker. Ve kdo od kod pride voda tam?

lp Baro

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 Če nov 11, 2010 2:24 pm

MihaSr je napisal/-a:Sepravi če prav razumem si ti tisto črno plehnato ploščo kjr pride tudi mehanizem za šipe zasilikoniral na vrata, ker men se čedalje bolj dozdeva da naj bi voda prišla skozi gumo ki je okoli vrat.

Tako je, tisto plehnato ploščo zasilikoniraj. Ja voda itak gre od zunaj po šipi navzdol not v vrata in ko se je toliko nabralo mi je potem not teklo. potem pa sem čisto od spodaj pr vratih zvrtal čez celo dolžino cca 4 luknje, da lahko zdaj voda sproti odteka in se več ne nabira. Vsaj men je tako delalo. Ni pa nujno da imamo vsi isti problem. Upam da ti bo kaj pomagalo!

LP!

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z Sr okt 22, 2014 1:40 pm

Imam nekaj mesecev starega Seat Leona 5 vrat in danes ko sem šel iz službe sem opazil, ko sem odprl voznikova vrata, da je bila voda po karoseriji b stebrička in na notranji strani tesnila vrat. Je to normalno ali za uveljavitev garancije?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr okt 22, 2014 2:54 pm

Osebno nimam 5 vratnega, ampak 3 in ni nikjer nobene vode tako, da bi jaz uveljavljal garancijo če voda pride v notranjost avtomobila
Lp

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z Sr okt 22, 2014 3:45 pm

Ko odpreš vrata ni notri na strebričku b nič vlage ali kakšnih kapljic? Najbolj me mot k se na notranjem tesnilu nabira voda, in kaplja notr v kabino.

Torro666
Nov uporabnik

Napisal/-a Torro666 Sr okt 22, 2014 6:41 pm

Oj! Ja zanimivo da vsi pišete le o zamakanju zaradi dežja...pri meni je puščala pečka za gretje in je isto zamakalo pod tepihi...Lp
I May Not Always Be Right,But I Am Never Wrong
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov