Gre se za avtomobil Renault Clio, 1.2 16V, L2005, ki je pri hiši kot tretji avtomobil. Slednji ima prevoženih 155.000km. Zadeva je sledeča. Po jutrih, ko je hladno (tudi današnje jutro, ki je bilo relativno toplo), ko se zažene, slednji takoj "vžge" in teče brez problema. Ko pa hočem z njim speljat in dodati "gas", pa slednji hoče "crknit". Avto se obnaša, kot bi ga nekaj hotelo zadušiti. To sem opazil, ko sem zjutraj moj avtomobil postavil iz garaže, ko sem šel v službo in ženinega v garažo, da je ne zebe

Vsak predlog, kaj bi bilo lahko vzrok tem težavam je dobrodošel. Naj povem, da je avtomobil redno servisiran vsakih 15k km. Velik servis je bil opravljen dve leti nazaj, na 90.000km, običajni servis pa 3kkm nazaj (filter goriva, filter zraka, oljni filter, olje, servis na klimatski napravi), in še obe prednji vzmeti in nek nosilec menjalnika. Akumulator je tudi nov, saj je prvoten (original) pred mesecem dni svoje odslužil.
Do sedaj z avtomobilom ni bilo nobenih težav, in po ženinih podatkih, tudi med vožnjo ni nobenih problemov opaziti. Sprašujem namreč zato, če gre morda za kakšno standardno težavo, ko jo lahko morda sam odpravim oz. preverim.
Hvala vnaprej
Lp
Saša