Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če sep 10, 2009 5:42 pm

no, danes sem kupil lepilo v spreju UHO v Bauhausu. Zgleda da bom moral žrtvovati eno luknjico v tapeti na strehi in z slamico našpricati po zgornji strani tapete in pričvrstiti nazaj na pleh. ali je bolje narediti majhno luknjico ali prerez za kak cm?

se priporočam še za kak odgovor :D

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Če sep 10, 2009 7:11 pm

Človek to temo si pa dobesedno potegno iz naftalina !
Lp by Mare

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Če sep 10, 2009 7:50 pm

Pa si siguren da ti ropota tapeta? Imeli smo primer v delavnici ravno pri Vectri, ko se je streha (pločevina) odlepila od prečnih nosilcev in je vibrirala med vožnjo.

Če je pa tapeta, jo je pa najbolj elegantno dol snet, pa pošteno namazat z maso za fuge ali lepilom za stekla.Načeloma lahko tudi s silikonom, vendar ga odsvetujem.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če sep 10, 2009 10:20 pm

ne ropota tapeta ampak pleh-streha. čim mal pritisnem tapeto ob streho ta neha oddajat kovinski zvok. a nad tapeto so še kaki nosilci? ker se mi zdi da brenči točno nad mojo glavo, tm je tudi tapeta za ene 2 mm izbočena (serijsko) - ta izbočenost je ene 10cm. a je možno da se prav tukaj nahaja kak prečni nosilec? na otip ni čutiti ničesar. samo pleh-streho. da bi pa celo tapeto dol daju, a-a. preveč dela, bog ve če bi jo sploh dobil celo dol nepoškodovano.

VW T4
Stalni uporabnik

Re: katero lepilo?

Napisal/-a VW T4 Ne nov 02, 2014 3:40 pm

Slučajno sem naletel to temo (ja vem, zadnja objava je 5 let nazaj :D )
Skratka zanima me, katera lepila uporabljajo avtotapetniki recimo za lepljenje npr. usnja na panele in podobne zadeve. V trgovinah pri nas se dobi večinoma Neostik ter Pattex(ta se mi zdi nekoliko bolj primeren za avtomobil saj ima obstojnost do nekoliko višje temperature) - seveda pa obstaja še veliko drugih namenskih lepil, za katere pa seveda ne vem. Če ima kdo izkušnje z lepili bom vesel vsake besede, ki me bo česa novega naučila :)
lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov