to se dogaja samo takrat,ko je motor mrzel.ko se segreje,normalne vžge brez kakšnega zvoka.imam pa megana karavana ,letnik 2005,bencinar 1.6 16V.hvala za odgovore
yashica je napisal/-a:Gre za napako na variatorju faze, ko po zaustavitvi motorja izteče olje in, ko se nato hladnega vžge, potrebuje nekaj sekund, da se napolni z oljem in takrat ropota.
Zvok ima verjetno tak: http://www.youtube.com/watch?v=asBBtJiyyrA
mihhec je napisal/-a:Sam sem imel isto megana, letnik 2005 z istim motorjem. To kar ti zaropota zjutraj je variabilna jermenica. Strošek popravila je 250€. To imajo več ali vsi megani probleme s tem motorjem.
LP
mihhec je napisal/-a:Sam sem imel isto megana, letnik 2005 z istim motorjem. To kar ti zaropota zjutraj je variabilna jermenica. Strošek popravila je 250€. To imajo več ali vsi megani probleme s tem motorjem.
LP
lisko je napisal/-a:yashica je napisal/-a:Gre za napako na variatorju faze, ko po zaustavitvi motorja izteče olje in, ko se nato hladnega vžge, potrebuje nekaj sekund, da se napolni z oljem in takrat ropota.
Zvok ima verjetno tak: http://www.youtube.com/watch?v=asBBtJiyyrA
Pa jo ima?
No zvok se da tudi bolje opisat. Ali zaropota, zašumi. Ali je zvok podoben nabijanju,drgnjenju....
Kok ima prevoženih tud ne bi bilo slabo vedet....kako je bil srevisiran....
Daedalus je napisal/-a:No, s tem tramom si bolj težko kaj pomagamo. Posnemi zvok, če se da.
ESX je napisal/-a:mihhec je napisal/-a:Sam sem imel isto megana, letnik 2005 z istim motorjem. To kar ti zaropota zjutraj je variabilna jermenica. Strošek popravila je 250€. To imajo več ali vsi megani probleme s tem motorjem.
LP
+1
fora je v jermenici
vijolcni1975 je napisal/-a:mihhec je napisal/-a:Sam sem imel isto megana, letnik 2005 z istim motorjem. To kar ti zaropota zjutraj je variabilna jermenica. Strošek popravila je 250€. To imajo več ali vsi megani probleme s tem motorjem.
LP
hvala za odgovor
mihhec je napisal/-a:vijolcni1975 je napisal/-a:mihhec je napisal/-a:Sam sem imel isto megana, letnik 2005 z istim motorjem. To kar ti zaropota zjutraj je variabilna jermenica. Strošek popravila je 250€. To imajo več ali vsi megani probleme s tem motorjem.
LP
hvala za odgovor
Ni za kaj. Pač upam, da mehankar ve zakaj gre
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Jermenico se menja pri velikem servisu! Ker pa hočejo mehaniki/mojstri/popoldanci na vse "kriplje" biti konkurenčni ( beri cenejši ), se nekaj delov ne menja in servis je opravljen z majhnimi stroški.![]()
Za te motorje so na pooblaščencih dobili navodila, da se notri naliva olje 10W-40 ( jermenici podaljša življensko dobo ) in ne več 5W-40.........
V koliko želite imeti narejeno kvalitetno, se mora žal pri menjavi jermenice opraviti še enkrat veliki servis
Lep pozdrav
Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov