Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sandi27
Nov uporabnik

Fiat punto velika poraba

Napisal/-a sandi27 Ne nov 02, 2014 1:48 pm

Kupil sem puntona 1.2 8v l04 skozi tehničnega je šel brez problema plini ok in imel nekak normalno porabo od 5 do 7l sedaj pa kr naenkrat pije 10l in več.sedaj me pa zanima če je kdo imel isti problem in kako ga odpraviti.
Lp sandi

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Fiat punto velika poraba

Napisal/-a Fan Ne nov 02, 2014 3:40 pm

Pozdravljeni

Lepo je bilo napisano vse v pretekliku, samo poraba je v sedanjiku ............................ mogoče kakšen letni servis, čistilci, svečke .............. v najslabšem primeru nagaja kisikova sonda ali dušilna loputa, kar pa se lepo vidi s testerjem

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Ne nov 02, 2014 5:00 pm

Ti sveti lučka za motor? jaz sem imel svoj čas tak avto. Pri meni sta šli kar obe lambda sondi (zgornja in spodnja) al sprednja in zadnja, se ne spoznam na to. Poraba je bila 8-10 litrov, tudi če sem vozil res nežno. Sicer sem imel porabo vedno 6.0. Po menjavi je poraba padla ponovno na 6.0

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Ne nov 02, 2014 5:13 pm

Koliko kilometrov pa narediš z enim tankom?

sandi27
Nov uporabnik

Napisal/-a sandi27 Po nov 03, 2014 2:24 am

Na tank naredim okol 400km kar se mi zdi malo premalo za ta avto
kupil sem ga tri tedne nazaj pa je bila porabo okol 6l sedaj pa kr naenkrat 10l
zanimivo je da trenutna poraba na števcu ko spustim gas zelo počasi pada in nikoli ne pride na nulo
ali pa začne zelo nihati tudi navzgor.in ko je avto hladen se zelo kadi iz izpuha

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po nov 03, 2014 2:32 am

Pozdravljeni

Koliko ima veliko posodo za gorivo?
Kako to mislite, da bo poraba nič, če motor deluje?
Kakšne barve dim: bel, siv ali črn...................

Obstaja možnost, da vam senzor temperature motorja ne deluje pravilno - posledično bi motor dobival manj zraka in več goriva, kar bi se poznalo tudi na porabi. Kaj pa kakšen priklop na tester?

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po nov 03, 2014 9:55 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Koliko ima veliko posodo za gorivo?
Kako to mislite, da bo poraba nič, če motor deluje?
Kakšne barve dim: bel, siv ali črn...................

Obstaja možnost, da vam senzor temperature motorja ne deluje pravilno - posledično bi motor dobival manj zraka in več goriva, kar bi se poznalo tudi na porabi. Kaj pa kakšen priklop na tester?

Lep pozdrav

no ja če maš obrate nad prostim tekom pa spustiš pedalo za gas pade poraba na 0 saj injektorji ne brizgajo goriva (dolžina vbrizga z diagnostiko gledano je 0.0ms)
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po nov 03, 2014 11:07 am

BC trenutne porabe v GPuntu vedno kaže najmanj 2 l/100 km, kako to vpliva na prikaz povprečne pa nebi vedel, ker nisem sprobal, bi bilo pa zanimivo resetirat na vrhu Vršiča in potem na dnu pogledat če res povprečje izračunava kar s tem napačnim podatkom trenutne porabe.

Glede na izredno kratko dobo v kateri je prišel do takega zaključka (avto si lasti 3 tedne) bi jaz to še malo bolj točno spremljal. Predvsem izredno kratke vožnje po mestu v tem mrazu zna narediti nekaj razlike.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po nov 03, 2014 12:01 pm

Punto Evo 1.2 70km (2011) kaže na relacijski vožnji 4,8 dejanska poraba računanje na roke po tankanju"čep/čep" je pa 5,6 100oktanskega bencina. Je pa dejansko bilo cca 150km regionalke, 150km AC in 30km "drkanja" po mestu....

Drugače pa tale "moj" Evo tri mesece odkar ga imamo ena sama "drkarija" Brežice- Terme Čatež in obratno tudi nekajkrat na dan, kdaj pa kdaj še na Obrežje in B računalnik kaže 5,8 se pravi glede na laganje BC-ja je to nekje 6,5l kar se mi zdi kr dober podatek, sicer glede na to da nikamor ne gre mogoče še to preveč.....

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po nov 03, 2014 12:48 pm

OFF:

@sašo5: Lepga puntota ste to nabavli :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po nov 03, 2014 1:04 pm

Mami ima grandeta 1.4 78hp letnik 2009 in ima same kratke vožnje 98% max 3-4km se avto ugasne. Poraba skače 7.6-7.8l na tank po BC-ju že od novega in nikoli ne divja oz po omejitvah ali manj. V zimskem času in z zimskimi gumami (originalnimi 15" tako kot letnimi) se bo poraba dvignila na +8l.

ps.: z mojo vožnjo relacija dobrih 100km je bila povprečna poraba 8.5l kot, da bi patrijo vozil
Lp

sandi27
Nov uporabnik

Napisal/-a sandi27 Po nov 03, 2014 1:17 pm

Glede dima je bele barve pa če v prazno pritisnem gas do blokade se začne črno kadit ko pri dizlu avto tut skos cuka sem pa opazil da so že popravljali računalnik in menjali lamdo sondo pred 27.000kl tako vsaj piše v servisni knjigi

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po nov 03, 2014 5:49 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:OFF:

@sašo5: Lepga puntota ste to nabavli :)

ja hvala; ko sem ga spravl v red sedaj res nekako zgleda, šlo se je tudi s tem namenom, da je avto čim mlajši in da (naj nebi) povzročal težav, naletel je tale, nažalost 1.2 ampak kaj čmo...
sicer pa "tamali" je hotel zgleda da je po dedku fiatovstvo podedoval =P bil sem že časa nazaj pri Tomažu na dvigalki vse bp (nad pričakovanji) samo zadnje dromlne sma dala dol in prah ven spihala, ter ročno nastavila...aha, pa levi končnik je kazal znake utrujenosti, ker je nov 12€ s je še to "poknil" gor (5 minut dela)

Sicer pa ko me vidiš z enim ali drugim avtom, vstavi :pivo

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Po nov 03, 2014 6:06 pm

sandi27 je napisal/-a:Glede dima je bele barve pa če v prazno pritisnem gas do blokade se začne črno kadit ko pri dizlu avto tut skos cuka sem pa opazil da so že popravljali računalnik in menjali lamdo sondo pred 27.000kl tako vsaj piše v servisni knjigi

Če je dim črn dobi preveč bencina zgleda, bel dim je pa verjetno zaradi hladnega ozračja, ker je pri meni isto :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov